SVJETSKA MODA

Najzanimljivije transformacije ženskog tjedna mode

Ekscentrični vizionari ponovno su dokazali svoju maštovitost

Nakon završenih tjedana mode, uvijek je zanimljivo vidjeti koji su dizajneri zaronili duboko u svoju maštu i prikazali najradikalnije transformacije modela. Zadaća im svakako nije da budu isključivo estetski privlačne, stoga neke šokiraju, neke zahtijevaju razumijevanje, neke mijenjaju percepciju, a uvijek ima i onih koje su šaljive i pristupačne. Kolekcijama za sljedeću hladnu sezonu u ekscentrične vizionare ubrojili su se neki dizajneri koji su listu i 'izmislili', kao i neki koji su nas ugodno iznenadili. Bilo je tu sanjivih kaubojki, vanzemaljskih frizura i zanimljivih skulptura, a mi smo odabrali one najzanimljivije.

Alexander McQueen je modna kuća koja nedvojbeno očarava svojim vizijama, koliko god na prvi pogled čudne bile, a isto se dogodilo i ovog puta. Spiralne pletenice na glavama i divlje čupave trepavice na pojedinim modelima savršeno su se uklopile u apokaliptičnu atmosferu revije.

Simone Rocha odlučila se za zlatne metalne folije razmazane preko čela modela i razdijeljene razbarušene punđice, čija je osnovna ideja bila istraživanje ženstvenosti s inspiracijom 17.-og stoljeća.

Ricardo Tisci je Givenchy modele vidio kao vanzemaljske zavodnice omotane u šifon i krzno, čime je nevine nabore i klasične krojeve publici potpuno smetnuo s uma.

          

Legendarni Comme des Garcons se pak odlučio za pomno zavijene velike vlasulje na glavama modela.

            

Junya Watanabe se također poigrao s kosom - redom crna boja i lakirane iskrivljene sekcije pramenova bez određene forme dobro su se uklopili u cjelokupnu priču.

          

Revija Chanela u supermarketu izazvala je ogromno oduševljenje, a veliki Lagerfeld je svoje uvrnute stepfordske modele odaslao s dredloksima zavezanima u konjski rep, ukrašene perlicama i komadima tkanine.

         

Yohji Yamamoto također je posebnu pažnju pridao frizurama, koje su se sastojale od umetaka omotanih šarenom vunom.

U kolekciji Ricka Owensa najzapaženiji su bili tubasti komadi kojima su bile ovijene glave modela, a modna kuća Undercover se odlučila za raskošne krune.

          

Gareth Pugh je svojim manekenkama ispleo čvrsta pokrivala za glave, koja su divno funkcionirala uz bajkovite kreacije koje smo imali prilike vidjeti na pisti.

          

Marc Jacobsove uredno počešljane ravne bob frizure krasile su pastelne trake za kosu, dok su sličnim trakama bile usko omotane i glave modela Haider Ackermanna.

          

 

M.M.

photos: lea colombo za dazed digital

 

Objavljeno: 13.03.2014. u 15:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p