SVJETSKA MODA

Nakon Zare, stiže i H&M

Zagreb, Lanište, 2009.

Jutarnji list danas je donio odličnu vijest: prva hrvatska H&M trgovina bit će otvorenja 2009. godine na zagrebačkom Laništu, gdje se gradi najveći dosad shopping centar. U sklopu kompleksa nalazit će se i Zagrebačka Arena, a same prodavaonice (njih 200-tinjak) prostirat će se na više od osamdeset tisuća četvornih metara.

Popularna modna kuća osnovana je 1947. godine kada je Erling Persson lansirao prvu liniju ženske odjeće Hennes, što na švedskom znači - njezina. Udružujući se na muškoj kolekciji s trgovinom Mauritz Widforss nastao je Hennes&Mauritz, današnji massbrand koji u svom portfelju ima više od 1200 trgovina u 29 zemalja diljem svijeta. Premda su već desetljećima iznimno popularni, svoj status samo su učvrstili kad su prije nekoliko godina angažirali Karla Lagerfelda pod svojim okriljem i tako počeli suradnju slavnih dizajnerskih imena s high-street brandovima. Do danas su za H&M kreirali i Stella McCartney, Viktor&Rolf, Madonna i Kylie Minoque, a popisu renomiranih suradnika uskoro će se pridružiti i Roberto Cavalli.

Svjesni da dobar dio njihove klijentele čine teenageri, H&M se pokušava ponašati odgovorno; zato su se instantno distancirali od Kate Moss i otkazali milijunski ugovor nakon njezine narko-afere.

           Jedno je sigurno: najavljenim otvorenjem trgovine Zagreb će dobiti novo-najdraže-mjesto-za trgovinu.

Objavljeno: 26.10.2007. u 23:46
Tagovi: H&M

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p