SVJETSKA MODA

Nova naslovnica američkog Voguea kao odgovor na globalnu krizu

Nikada objavljena ilustracija u ulozi snažnog podsjetnika na sadašnji trenutak

Najpoznatiji modni časopis Vogue proteklog je mjeseca poslao važnu poruku kroz potpuno praznu naslovnu fotografiju koja je krasila travanjsko izdanje američkog časopisa, a čini se kako će i mjesec lipanj proći u znaku globalne pandemije koja je preko noći preokrenula i promijenila stvarnost na koju smo navikli.

Predstojeći, najnoviji broj koji će tek ugledati svjetlo dana u lipnju naslovljen je simboličnim naslovom “Our Common Thread: Creativity in a Time of Crisis,” a popraćen je fotografijom crvene ruže na bijeloj pozadini. Spomenuta ruža je neobjavljena fotografija Irvinga Penna iz 1970. godine, a ujedno i prva fotografija ''mrtve prirode'' koju je Vogue iskoristio u posljednjih 50 godina. S obzirom da je najnoviji broj nastao u potpunosti na daljinu, sadrži mnogo izabranih, najzanimljivijih fotografija, anegdota i naslovnica koje su sakupili redoviti suradnici i zvijezde s kojima je Vogue često surađivao. Neki od brojnih obuhvaćenih imena su Florence Pugh, Marc Jacobs i Kim Kardashian West čije ćemo priče čitati u rubrici ''Postcards From Home''.

Stvorili smo podsjetnik na ovaj trenutak za sve godine koje tek dolaze; snažan podsjetnik na to kako svakodnevno zanemarujemo čuda svakodnevnog života i radost koju sitnice mogu donijeti. ”- poručila je Anna Wintour, glavna urednica časopisa koja je u nedavnom razgovoru s poznatom manekenkom Naomi Campbell, u sklopu njenog Youtube showa progovorila o značajnim posljedicama koje će globalna pandemija ostaviti na čitavu modnu industriju.

Ovo nije prvi puta da najpoznatiji modni časopis skreće pozornost na, u tom trenutku, mnogo važnije i ozbiljnije teme te ujedno pokazuje kako bez obzira na područje interesa, svatko može u datom trenutku reagirati, sudjelovati i skretati pozornost na ono što je zaista važno. Najnovije, spomenuto specijalno izdanje časopisa biti će dostupno od 23. svibnja.

Objavljeno: 28.04.2020. u 14:10
Tagovi: moda, Vogue

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p