SVJETSKA MODA

Natalie Portman

Slijedeći manje-je-više mantru

"Radije bih bila pametna, nego filmska zvijezda" izjavila je jednom glumica koja se može pohvaliti iznimnim osjećajem za estetiku, ali i diplomom prestižnog Harvarda iz područja psihologije. Rođena je 1981. godine u Jeruzalemu, odakle je još kao djevojčica emigrirala u SAD. Njezin put do uspjeha započeo je sasvim slučajno: dok je čekala pizzu u jednom njujorškom restoranu, prišao joj je agent i ponudio angažman u kampanji za kozmetičku kuću Revlon. Natalie je ponudu za posao foto-modela odbila, ali je ipak iskoristila priliku i uhvatila agenta za svoje snove - glumu. Najprije je dobila ulogu u jednom off-Broadway mjuziklu (u kojem se na sceni pojavila uz tada također slabo poznatu Britney Spears), a uskoro je uslijedio i njezin filmski debi - Leon profesionalac koji joj je donio svjetsku slavu i titulu glumačkog čuda od djeteta. 

Što se njezina stila tiče, Natalie uvijek slijedi manje je više mantru. Bira jednostavne krojeve i klasične siluete, svodeći accessories na minimum. Stilski se uglavnom referira na neodoljivu jednostavnost, a njezinom garderobom dominira crna, što ne znači da se srami boja; dapače. Možda najveće pohvale modnih kritičara dobila je upravo za haljinu u spektru duginih boja s potpisom Isaac Mizrahija koju je nosila na jednom eventu.  I u svojim casual varijantama Natalie je filmska zvijezda u punom smislu riječi, iako taj svoj status nikada nije naglašavala, vodeći prilično ne-holivudski lifestyle. Ona jednostavno može najobičnijim trapericama, potkošuljama i starkama dati haute couture štih. Njezini omiljeni dizajneri su Zac Posen (koji ju je proglasio svojom muzom), kuća Chloe, Isaac Mizrahi i Marc Jacobs, a najupečatljivije pojavljivanje na crvenom tepihu osigurala je Lanvinovom opravom na dodjeli Oscara 2005. godine kada se našla na listi nominiranih.
S obzirom na to izgleda poput supermodela, čak i obrijane glave, zvijezda filmova Star Wars, V for Vendeta, Vrućina (...), Natalie je sposobna utjecati na trendove ne ulažući pritom gotovo nikakav trud. Modni kritičari često je uspoređuju s legendarnom Audrey Hepburn, što je golemi kompliment za stil. Ipak, svima koji su je vidjeli u nekoj od njezinih red carpet oprava (neodoljivoj Chanelovoj vintage koži, na primjer), jasno je zašto (i kako) ta mlada glumica postaje jedinstvena ikona stila.

Objavljeno: 28.01.2007. u 13:41

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p