SVJETSKA MODA

New York, uglađenost i Tina Chow

Calvin Klein S/S 2015. kolekcija obilježena minimalizmom
 
Francisco Costa, kreativni direktor Calvina Kleina, mislio je na tri stvari prilikom izrade proljetne kolekcije – New York, uglađenost i Tinu Chow. I doista je prenio svoje misli na pistu prikazavši kolekciju od 31. modela koja je bila vrlo uglađena, odisala New Yorkom kao i stilom američke ikone Tine Chow.

Costa je ostao dosljedan minimalističkoj estetici Calvina Kleina s tek jednom izduženom siluetom koja se provlačila kroz čitavu kolekciju i učinila modele vizualno još višima nego što već ionako jesu. Paleta boja bila je vrlo oskudna – navy plava je prevladavala kroz cijelu kolekciju, a dizajner je posegnuo i za crnom, bijelom, srebrnom i bež uz jedan dramatični moment crvene na dvama modelima od kože u samoj sredini kolekcije. Za taj je 'crveni potez' Costa kao veliki ljubitelj umjetnosti bio inspiriran čuvenim portretima Mao Tse-tunga, Andyja Warhola iz 1972. Složenost je dobio jedva vidljivim, ali ipak prisutnim kontrastima u teksturama i vrstama materijala pa je tako kombinirao transparentne materijale i kožu, plise i tanko delikatno pletivo. Uzoraka nije bilo, ali je Costa ipak uspio razbiti minimalističku monotoniju zanimljivim geometrijskim elementima ugrađenim u odjeću tehnikom patchworka.

Od odjevnih oblika svakako su prevladavale haljine, tunike i suknje, ali bilo je tu i kaputa i čak nekoliko vrsta hlača idealnih za svakodnevne aktivnosti jedne zaposlene Njujorčanke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nives Bošnjak

photos: Facebook/Dan Lecca
Objavljeno: 12.09.2014. u 18:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p