SVJETSKA MODA

Nježne Dior siluete nadahnute južnom Francuskom

Dior proljeće/ljeto 2016.
Dior 
Dior uvijek zna kako pripremiti scenu za svoju iščekivanu reviju! I ovaj put je scena oduzimala dah - veliko brdo ukrašeno cvijećem plijenilo je pažnju i prije nego je sama revija započela. No, koliko god scena bila fascinantna, ona kod Diora nikad nije tu da prekrije eventualne pogreške ili manjkavosti. Raf Simons jednostavno zna što radi!

Dizajner je naglasio kako je inspiraciju za ovu nježnu i smirenu kolekciju našao u južnoj Francuskoj te se inspirirao dugom i jednostavnim stvarima. A upravo ta jednostavnost je ono najčvršće u ovoj kolekciji.
 
Dior 
Dior
Nježni, romantični, no ipak u svom finalnom look snažni, ovi komadi točno predstavljaju smjernicu koju je Raf uveo u ovu modnu kuću. On je htio Dior vratiti na ulicu, ponuditi kreacije koje, možda nisu grandiozne i teatralne po svom prvom dojmu, no koje su itekako oživjele ovu kuću koja je godinama bila simbol divljenja, ali ne i simbol funkcionalne i nosive mode.
 
Dior 
Dior
U novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2016. sve se vrti oko te nosivosti, no dizajner je i dalje zadržao prepoznatljivu Dior siluetu. Nova kreacije možda nisu dojmljive na prvu i sigurno neće biti na popisu najboljih kolekcija ove sezone, no da će ljubiteljice Diora ove komade rado nositi i pri tome izgledati chic, to je neupitno.
 
Dior 
Dior 
Dior 
Dior 
M.D.
Foto: Instagram, Getty Images
Objavljeno: 03.10.2015. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p