SVJETSKA MODA

Nova Chanel kolekcija inspirirana je kamelijama, a simbolizira snagu i nježnost!

Zanimljiva kolekcija s pregršt elemenata!

Virginie Viard jučer je na pariškom Tjednu mode pokazala sjajnu novu kolekciju, a za koju je inspiraciju potražila u nježnim kamelijama. Dizajnerica je istaknula da kamelije za nju simboliziraju sinergiju snage i nježnosti, a cijela kolekcija i je koncipirana na sličan način, ispreplitanjem raznih dizajnerskih rješenja koji su u konačnici ponudili kombinaciju svega pomalo!

Kamelija kao lajtmotiv cijele kolekcije proteže se u gotovo svakom looku, bilo da je riječ o nešto upečatljivijim detaljima ili mikroelementima. Pogledamo li kolorit, kolekcija je zagasita, no crveni i bijeli elementi donijeli su dozu dinamike. Isto tako, zaigrane forme u vidu točkica kolekciju su istaknule u smislu zaigranosti, a ne nedostaje niti interesantnih ukrasa koji izlaze iz ravnih i jasnih linija odjeće. Primjerice, perjani detalji vrlo su statement i chic, a i asociraju nas na neke prethodne modne dekade.

Splet različitih stilova

Očekivano, u kolekciji smo vidjeli i komade od tvida koji su fluidni i iznimno nosivi te prilagodljivi raznim stilovima odijevanja. Forme su neobavezne, ali prate liniju tijela te uz pomoć kombinacije street komada s onim elegantnim, čine sjajnu estetsku priču. Kao što smo spomenuli, u kolekciji vidimo elemente 60ih i 70 ih, prenaglašenu siluetu i pokoji eksperiment s muškom vizurom, no sve pod okriljem nježnih kamelija koje gradiraju od looka do looka ublažavajući ili naglašavajući određeni komad. Viard je na reviji pokazala i kratki film kao najavu kolekcije koji potpisuju Inez & Vinoodh, a u kojem se pojavljuje i ambasadorica brenda Nana Komatsu koja je odlično prikazala ideju slobodne žene koja je snažna i nježna kao nit vodilju kolekcije!


Foto: Chanel, Youtube
Objavljeno: 08.03.2023. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p