SVJETSKA MODA

Nova Chanel kolekcija o kojoj se ne prestaje pričati! Spoj streetweara s tradicijom nikad nije izgledao bolje!

Sjajna modna priča u režiji Virginie Viard!

Jučer je održana još jedna Chanel Métiers d’art Show revija koja, pod kreativnim vodstvom Virginie Viard, prikazuje neodoljivo vještu sinergiju suvremenih streetwear komada u čiji je dizajn utkan prepoznatljiv Chanelov modni kod. Tako je Viard ovog puta publici pokazala zanimljivu paletu lookova koji naglasak stavljaju na ručni rad, a sam prostor revije, pariški 19M, odlično se je uklopio u svojevrsnu odu Chanelove ostavštine koja je ukomponirana u moderniji narativ.

Zgrada ovogodišnjeg Métiers d’art Show-a projekt je poznatog arhitekta Rudyja Ricciotija, a i samo ime krije zanimljivu simboliku. Naime, 19M kao hommage rođendanu Gabrielle Chanel koji je 19. kolovoza i arondismanu, odnosno administrativno-upravnoj jedinici gdje se nalazi, čini odličnu simbiozu sa slovom M koje aludira mains, mode, metier (ruke, modu i vještinu). Cijela kompozicija imena koja pomalo podsjeća kao na kakav slang besprijekorno se je sjedinila s odvažnom kolekcijom koja je objedinila umijeće i ljepotu ručnog rada. Lesage, Montex, Lemarié, Lognon, Goosens, Maison Michel i Massaro su dugogodišnji partneri brenda, obrtnici koji su doprinijeli da predstavljena kolekcija zaokruži svoju craft ideju na pravi način i publici ponudi estetiku nespojivog.Tako su neki od kultnih Chanel komada kao što su primjerice oni s tvidom, zaživjeli u street izdanju gdje dominira oversized look i općenito nešto opušteniji dizajn. Isto tako, glam-rock detalji potiču na poigravanje i eksperiment, baš ono što i sama kolekcija komunicira, a modni klasici upotpunjeni osim tvidom, bukleom ili plise elementima, još jednom pokazuju da je spoj tradicije sa suvremenom estetikom itekako moguć. Također, Viard je akcentirala kontrast, pa nailazimo na različite teksturalne igre, kao i energične krojačke rezove koji presjecajući određeni dizajn odjevnim predmetima daju dinamiku koja unatoč nešto suptilnijem koloritu s pokojim izletom u vibrantnije tonove, nikako nije izostala.

Viard svoju inspiraciju crpi u Chanelovoj prošlosti, ali poznaje načine kako istu prenijeti u sadašnjost, doduše nekad spretnije, nekad ne - no ovog puta počastila nas je odličnom kolekcijom koja je svoju bit pronašla u tradiciji i umijeću ručnog rada te ga implementirala u današnjicu učinivši ga nosivim i poželjnim!

Video kolekcije pogledajte u nastavku, a sve lookove na sljedećem linku!

Foto: Instagram, Chanel, Youtube
Objavljeno: 08.12.2021. u 15:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p