SVJETSKA MODA

Nova era modne kuće Balenciaga

Odabran novi art director

Demna Gvasalia 
Nakon što je objavljeno kako Alexander Wang napušta poziciju kreativnog direktora modne kuće Balenciaga kako bi se posvetio svom brendu, modni svijet je samo čekao koga će iz stožera brenda proglasiti njegovim nasljednikom. 
 
Dugo se nagađalo o imenima, no odluka je pala na kreativnog direktora modnog brenda Vetements, Demnu Gvasaliu. Vetements je, naime, brend koji inspiraciju vuče iz svakodnevne odjeće poput kožnih jakni, traperica i pulovera, a u prijevodu ime brenda znači, poprilično znakovito, "odjeća". Dobre kritike koje brend dobiva u posljednje vrijeme, zasigurno su barem djelomično odigrale ulogu u Balenciaginom odabiru. 
 
"Naša je čast službeno objaviti Demnu Gvasaliu kao novog artistic directora Balenciaginih kolekcija. Demna će preuzeti odgovornost za vizualni identitet i imidž brenda," objavili su na svom Instagram profilu iz stožera Balenciage te dodali kako će svoju prvu kolekciju za modnu kuću, Gvasalia prezentirati u Parizu i to ready-to-wear žensku kolekciju za jesen/zimu 2016/17. 
 
Demna Gvasalia
 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.10.2015. u 09:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p