SVJETSKA MODA

Nova era za modnu kuću Gucci

Debitantska kolekcija Alessandra Michelea
Gucci
 
Vjerojatno jedna od najiščekivanijih revija na Milano Fashion Weeku je ona poznate talijanske kuće Gucci. Ovaj put to nije bilo zbog kultnog statusa kojeg ima na ovom modnom tjednu. Novi kreativni direktor Alessandro Michele predstavio je u srijedu 25. veljače svoju debitantsku žensku kolekciju i nakon samo par izlaza posve je jasno - Gucci je pred novom erom.

Već kad je bio proglašen novim kreativnim direktorom svi u modnom industriji su znali da se nešto kuha u ovoj poznatoj modnoj kući. Nakon ere u kojoj je bez konkurencije vladala ne samo na talijanskom tržištu, dogodila se stagnacija.
 
Gucci
 
Za mnoge je Gucci posljednjih sezona zapeo u procjepu zbog kojeg se nije micao naprijed, ali i nazad. Monotonija je ono najgore što se u modi može dogoditi. Biti prosječan ne svrstava te nigdje.
 
Gucci
 
Upravo zbog toga su sve modne oči bile uprte u debitantsku kolekciju novog kreativnog direktora - i svi se slažu - započela je nova Gucci era.
 
Gucci
 
Alessandro je napravio rez i udaljio se od vizije svoje prethodnice Fride Giannini. Uspoređujući jasno je kako se ne želi osloniti ni na doba Tom Fordovog Guccija. On je započeo svoje doba.
 
Gucci
 
Njegova Gucci djevojka je štreberica koja se ne odijeva zbog muškaraca niti zbog pažnje. Ona je pomalo ekscentrična i to naglašava svojim stilom, voli vintage komade i prirodan make up look.
 
Gucci
 
Ovom kolekcijom je jasno kako se Alessandro odmiče od seksipila po kojoj je ova modna kuća bila djelomično prepoznatljiva. Sudeći po društvenim mrežama, debi na Milano Fashion Weeku uzdrmao je brojne ljubitelje mode.
 
Gucci
 
Gucci se pomaknuo s mrtve točke monotonije i ponudio je osvježenje u dizajnu. No, Alessandro treba još mnogo toga riskirati kako bi novu Gucci eru mogli nazivati njegovim imenom.

Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images/Getty Image, Splash News
Objavljeno: 25.02.2015. u 22:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p