SVJETSKA MODA

Nova 'feMALE' kolekcija brenda KOHEL

Prepoznatljiv dizajn Irme KOHEL u originalnom spoju mode i grafike

KOHEL

Modni brend KOHEL, iza kojeg stoji talentirana mlada dizajnerica Irma KOHEL, na koloristički minimalan, no vrlo originalan način spaja modu i grafiku. Irma je, odmah nakon pokretanja brenda osvojila Instagram, njezine su komade vrlo brzo prigrlile trendseterice, a KOHEL komade danas možete kupiti u concept storeovima od Sarajeva, preko Beograda, pa sve do Abu Dhabija.

Još od svog diplomskog rada: "Ekspresija u funkciji grafičke multimedijalnosti”, Irma se izražava vizualnim oblikovanjem proizvoda, a na tom je tragu i njezina nova kolekcija naziva feMALE. KOHEL je, naime, brend bez veličina, ne razlikuje odjeću prema spolovima niti garderobu dijeli po sezonama. Irmin je moto da se baš svaki odjevni komad koji izađe iz njezine radionice može nositi u bilo koje doba godine, ako se poigrate slojevima. Također, brend KOHEL se ističe u stvaranju formi bez standardnog praćenja zadanih šablona. Ova mlada dizajnerica kolekcije izbacuje u vidu varijacija jednog odjevnog komada. feMALE kolekcija je spoj univerzalnih majica s akcentima antiforme i spajanjem krojeva koji daju kontrast ustaljenim principima običnog T-shirta.

"Nikada ne koristim profesionalne modele jer mi je cilj da moj dizajn nose ljudi koji bi ga nosili u i svakodnevnom životu. Sve stvari koje izbacujem su ustvari one koje ja i sama nosim, a sav je dizajn instant refleksija trenutnih faza u životu. Primjerice, kada sam uređivala stan, nastala je KOHEL home kolekcija jer mi je trebao namještaj koji nigdje nisam mogla kupiti. Oblikujem stvarnost i pretvaram je u različite energije i forme", otkrila nam je Irma koja je i ovoga puta svojim obožavateljima ponudila nove odjevne komade u crnoj i bijeloj boji s prepoznatljivom urbanom vibrom i s naglaskom na individualnosti. 

Foto: Maja Topčagić

Objavljeno: 16.10.2017. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p