SVJETSKA MODA

Nova kolekcija Marka Fehera tematizira problematiku nasilja u obitelji

Genijalna foto priča kroz objektiv Edvina Kalića

Banjalučki dizajner Marko Feher, u svom radu uvijek buntovan, hrabar i potpuno drugačiji, jedan  je od svakako najtalentiranijih modnih kreatora s naših prostora. S trenutnim prebivalištem u Londonu, Marko je nastavio brusiti svoj ogromni modni potencijal, ustrajući u propitivanju ne samo granica odjeće već i granica nekih dubljih društvenih pitanja o kojima nipošto ne smijemo šutjeti. 

U sklopu studentskog zadatka na prestižnom Central Saint Martinsu Feher je izradio kolekciju naziva "Confession" ("Priznanje") koja je odmah izazvala brojne reakcije i podignula prašinu. Uzmemo li u obzir to da su se sve Feherove kolekcije do sada bavile pitanjima poput razbijanja stereotipa o muškom i ženskom odijevanju, bilo je posve očekivano kako će i nova kolekcija biti društveno osviještena. Tako u kolekciji "Confession", talentirani mladi dizajner tematizira problematiku nasilja u obitelju za koju Feher kaže kako "o njoj trebamo mnogo i često pričati"

"Crvena boja je ujedno iskorak u mom koloritu te je tu jer predstavlja strast, bijes, ljubav, ljubomoru i mržnju, a svaka od tih emocija upravo i dovodi do nasilja svih vrsta", objašnjava Marko Feher, čija londonska kolekcija propituje granice i norme tradicionalnih patrijarhalnih društava, te nastavlja: "Sjajna ekipa iz Sarajeva iskoristila je dio moje kolekcije i napravila jedan, po meni, izuzetan editorijal. Ujedno je time pokrenula mnoge teme koje bi se uklopile u poantu moje kolekcije poput primjerice feminizma." Fantastičnu foto priču svojim je objektivom zabilježio talentirani Edvin Kalić uz podršku brojnih kreativaca koji su doprinijeli stvaranju izuzetnih vizuala koje nećete samo tako lako zaboraviti.

T.L.

Foto: Edvin Kalić
Styling: Gasha & Dina @HIVE
Hair: Ensar Dervišbegović
Make up: Maja Talović
Creative direction: HIVE
Modeli: Esma Hajrić & Asja Kunto

Objavljeno: 24.07.2017. u 10:48

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p