SVJETSKA MODA

Novi Jacquemus je sexy i odvažan - i želimo baš svaki komad iz kolekcije!

Dizajner ponovno oduševio kolekcijom o kojoj se ne prestaje pričati!

Jacquemus je dizajner od kojeg smo navikli da uvijek podiže ljestvicu očekivanja. Iako to može biti mač s dvije oštrice jer nakon određenog vremena, što više ponuditi, Jacquemus je pokazao kako je jednostavnost uvijek najbolji koncept. Dizajner kojeg volimo zbog odjevnih predmeta, ali i priče koju ispriča na reviji, niti ovog puta nije razočarao jer nova kolekcija je i više od onog što smo željeli. Jednostavnost i kompleksnost kao prepoznatljiv Jacquemus potpis, ovog puta vratili su nas na početke brenda, ali i najavili novi smjer i iskreno, ne možemo dočekati vidjeti što sve dolazi iz Jacquemus kreativne radionice!

‘Le Papier’ predstavljena je na jugu Francuske, točnije na planini soli. Ova nadasve zanimljiva lokacija na najbolji mogući način dočarala je estetiku predstavljenih modnih komada, a pomalo opijajući dojam koji je odao kao kakav efekt lebdenja dok su modeli koračali nesvakidašnjom pistom, savršeno je pomirio sve ono što Jacquemus jest. Sama kolekcija također objedinjuje i suradnju s Nikom, no ista je zapravo stavljena u drugi plan i fokus je na novom pravcu. Dizajner je izjavio kako želi ponuditi nešto novo, ispisati nova bijela platna, a na prvi pogled bridal kolekcija, poprilično dobro najavljuje taj početak. Komadi graniče s dekonstrukcijom, a prepoznatljivi cut-out detalji dinamično su rješenje koje 'Le Papier’ čini sexy, ali i minimalističkom kolekcijom. Igra materijalima i pokoji voluminozni izlet dali su do znanja da dizajner pomno koketira s coutureom, no u svojoj formi jer se i dalje oslanja na nosivost. Tako nam je primjerice za oko zapeo zanimljiv spoj jednostavne uske haljine i krinolina detalja, a razbijanje bijele forme s crnim detaljima - kolekciji daje potreban kontrast.

Beskompromisna dosljednost sebi Jacquemus je pozicionirala ondje gdje se ovaj brend danas nalazi, a svaka nova kolekcija podsjetnik je zašto je upravo on jedan od najuspješnijih modnih dizajnera koji unatoč tome što smo već sve vidjeli, uspijeva kristalizirati jedinstvaeni modni kod koji raste i ne podliježe pritiscima industrije. Upravo zato, sve novo s Jacquemus potpisom, s nestrpljenjem iščekujemo!

Najnoviju ‘Le Papier’ kolekciju potražite na sljedećem linku!

Foto:
Objavljeno: 28.06.2022. u 12:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p