SVJETSKA MODA

Novi kreativni direktori u Oscaru de la Renti

Odabrani su Laura Kim i Fernando Garcia

Laura Kim i Fernando Garcia

Brend Oscar de la Renta imenovao je dizajnerski dvojac Lauru Kim i Fernanda Garciju, poznatije kao brend Monse kao nove kreativne dodirektore. 

Dizajnerski dvojac nije nepoznat brendu jer su oboje radili u Oscaru de la Renti do prošle godine kada su napustili brend i osnovali svoj imena Monse te debitirali s kolekcijom za proljeće/ljeto 2016. Dvojac je oduševljen povratkom u Oscar de la Rentu jer kažu da je to kuća u kojoj su naučili osnove mode, a stečeno znanje u samostalnom radu primijenit će u novim kolekcijama i proširiti viziju brenda.

CEO Oscara de la Rente, Alex Bolen rekao je kako jako poštuju talente ovog dizajnerskog dvojca te su sretni da su ponovno u njihovoj kući jer očekuju da donesu uspjeh u kratkom vremenu svojim izvanrednim dizajnerskim vještinama. Ranije ove godine, Peter Copping odstupio je s mjesta kreativnog direktora na kojem je bio od smrti osnivača brenda, odnosno od 2014. godine. Kim i Garcia svoju prvu kolekciju za Oscar de la Rentu predstavit će za jesen/ zimu 2017.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 04.09.2016. u 12:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p