SVJETSKA MODA

Novi Valentino voli odvažnost, seksepil i crnu boju!

Kolekcija koja donosi neko novo lice kultne modne kuće!

Posljednji u nizu, pariški Tjedan mode zasigurno je onaj koji donosi najveća imena modne industrije, pa tako nimalo ne čudi što su očekivanja postavljena poprilično visoko. Proteklog vikenda pariškim pistama dominirala su dva velika imena, Valentino i Balenciaga te različitim, ali jednako zanimljivim kolekcijama privukli svu pažnju, no ipak našu je ovog puta više zaokupio Pierpaolo Piccioli i moderni, urbani Valentino!

Napisati bilo koju riječ o Valentinu, a istovremeno ne spomenuti element kultnog, podosta je nemoguće. Naime, ova velika modna kuća reprezentira nasljeđe, prepoznatljiv modni kod i tradiciju, stoga Pierpaolo Piccioli na vješt način valja znati ukomponirati prošlost sa sadašnjošću. Valentinu nije nimalo jednostavan zadatak podariti svježinu i nešto drugačije uzmemo li u obzir publiku koja voli lepršavog, ženstvenog Valentina s floralnim uzorcima, slojevima tila ili pak bezvremenskim ženstvenim konstrukcijama, no Piccioli je jučerašnjom kolekcijom pokazao kako je moguće predstaviti Valentino kolekciju koja žonglira između oštrine i edgy izgleda sa sanjivom idejom žene. Revija je započela all black izlazima, a statement piece koji je otvorio kolekciju dao je naslutiti kako je ovogodišnja Valentino žena odvažnija no ikad, nosi predimenzionirane čizme i ne mari za običaje.

Odjevni predmeti graniče s dekonstruiranim minimalizmom, ali ipak ne prelaze u segment nenosivosti te strogim i točnim linijama naglašavaju ženstvenost na koju smo navikli. Korištenje čipke, kože, ali i transparentnih tkanina svakako je pridonijelo ublažavanju all black estetike koja dominira te je napravljena konkretna poveznica s drugim dijelom revije za koji možemo reći da je bliži ideji Valentina kakvu imamo. Kolekcija se je nastavila prijelazom iz tamnih boja u svjetlije gdje su također dominirali vrlo jednostavni odjevni predmeti koje možemo zamisliti na moćnoj ženi koja naglasak stavlja na klasiku ukomponiranu u moderno ruho.

Očekivani floralni print i ovog je puta bio prisutan, no na nešto drugačiji način koji je dao prostora za istraživanje u različitim stilovima. Ipak, Piccioli zna da publika ne smije ostati razočarana te da mora računati na one koji žele vidjeli tradicionalnog Valentina, stoga je ponudio i klasične toalete koje služe tijelu te fluidno bez smetnje lepršaju akcentirajući žensku krhkost i detalje koji su tu da zaokruže ideju Valentino princeze. Kao zaključak, možemo reći da je Piccioli kreirao modernu bajku u kojoj je uspio pomiriti dva pola, zaći u muško/žensku formu i tailoring spojiti s Valentinom. Ova izazovna kolekcija nabijena seksepilom i fragilnošću, sigurno je uvertira u promijene koje Piccioli priprema, pa je u ovom trenutku nastavak ono što jedva čekamo!

Foto: Valentino, Getty Images
Objavljeno: 02.03.2020. u 08:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p