SVJETSKA MODA

Novo desetljeće omiljenog brenda u znaku je ekološke održivosti!

Zeleni potez Diesela označio je početak značajnih promjena u modnoj industriji

Renzo Rosso, predsjednik OTB grupacije i osnivač Diesela, nedavno je u Milanu predstavio novu strategiju brenda pod nazivom For Responsible Living - obvezu poduzimanja akcija u korist sadašnjih i budućih generacija te osiguranja daljnjeg Dieselovog uspjeha u mijenjanju svijeta.

Dieselova najava strategije održivosti temelji se na četiri ključne postavke i obveze naziva: Biti Alternativa, Zauzimati Se Za Planet, Slaviti Individualnost i Promovirati Integritet. Nastavljajući se na svojoj filozofiji i pozitivno remetilačkoj perspektivi Diesel se službeno obvezao implementirati odgovornu poslovnu strategiju koja poštuje ljude i okoliš. U stvaranju strategije Diesel je surađivao s konzultantskom tvrtkom Eco-Age te će i dalje biti podržavan od strane Eco-Age u njenoj implementaciji. Uz pomoć Eco-Age Diesel će također paziti da surađuje s organizacijama lokalno i na globalnim teritorijima kako bi povećao utjecaj zajednice kao sastavnog dijela strategije For Responsible Living.

Nicola Giuggioli, Renzo Rosso, Livia Firth, Andrea Rosso

                                                                       Renzo Rosso

Pokretanje strategije For Responsible Living označava početak značajnog putovanja. Tijekom sljedećih mjeseci, Diesel će definirati mjerljive ciljeve za budućnost, kontinuirano i javno pratiti napredak i pokazati svoju predanost prema odgovornom poslovanju budućim generacijama. “Odrastao sam i zapravo još uvijek živim na selu okružen prirodom. To je mjesto u kojem se doista osjećam kao kod kuće i to je ono što duboko volim. Danas se suočavamo s novim vitalnim izazovom, najvećim do sada gdje postajemo sve više svjesniji društvenih, ekonomskih i okolišnih utjecaja modne industrije u cjelini a Diesel je spreman suočiti se s njima.”, izjavio je Rosso.

Livia Firth, Renzo Rosso

Pozdravljam Renza Rossa za javno poduzimanje ovog smjelog koraka i početak teškog putovanja. Potrebna je hrabrost i predanost a znam da Renzo ima oboje. Posljednjih nekoliko mjeseci Ego-Age prati Diesel kako bi postavio osnovni okvir strategije For Responsible Living.”, tvrdi, Livia Firth su-osnivačica i kreativna direktorica Eco-Agea.

Foto: PR
Objavljeno: 16.01.2020. u 14:03
Tagovi: Diesel, moda, eko

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p