SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: 3.1 Phillip Lim S/S 2010.

Ključ uspjeha je u prodaji!

"Svi su mi rekli neka se kanim estetike!" izjavio je Phillip Lim par dana prije revije. "No, to nije ono što se prodaje, prodaje se estetski lijepa i privlačna odjeća."


Dizajner je razmišljao da se vrati osnovi, i da radi na primitivnom konceptu još iz razdoblja kad je studirao i bio inspiriran Picassom. No, za razliku od jesenske kolekcije koja je imala boemsko - rokerski prizvuk, proljeće/ljeto je bazirano na onome što se dobro prodaje.

Lim je reviju otvorio prekrasnim crvenim odijelom, za koje su neki možda i pomislili da je kombinezon. Zbog nježnog materijala i mogućnosti da se jaknica stavi u hlače visokog struka, Lim je stvorio lažni kombinezon, i nazvao ga "novo odijelo". Osim toga što dobro izgleda, posebno je ponosan na činjenicu da se može prati doma, u perilici za rublje. A nova haljina, tj. novi kroj je lepršav i romantičan. Detalji - falde, koža i kristalići različito su raspoređeni pa daju zanimljiv izgled romantičnim haljinicama. Phillip Lim odnedavno je zaluđen i reptilima, pa se kroz cijelu kolekciju kroz detalje može primijetiti ta njegova opsesivna zaluđenost.

Ana Bacinger

Objavljeno: 18.09.2009. u 13:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p