SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Alexander Wang F/W 2010.

Wallstreet nikad nije bio tako fashion

Fenomen Alexandra Wanga koji je u utrci za mjesto miljenika modnih urednika već odavno pretekao Jasona Wua, će se nastaviti i kroz sljedeću jesen. Kako je jesenski uradak Jasona Wua dočekan na nož, glave modnih urednika su se okrenule ka Wangu, a u nadi da im se neće prikazati ništa manje od genijalne kolekcije. Wang je jednom prilikom izjavio kako dizajnira odjeću koja se može kombinirati za dnevne i večernje varijante, te njegova žena može ravno iz ureda produžiti na koktel u neki chic bar. Tu izjavu potvrdio je jučerašnjom revijom, koja je obilovala dobro krojenim sakoima u stilu Wall Street poslovnjaka, modificiranim na chic način da je u cijelu priču uspio ubaciti i pokoji bondage moment.

Iako sklon slojevima, ovaj put odbacio je sve nepotrebne elemente i bazirao se na jednostavnosti i funkcionalnosti. Hit kolekcije će zasigurno biti jako uske hlače od baršuna za kojima će se pomamiti sve dugonoge poklonice njegovog dizajna. U ženstvenijem dijelu kolekcije prikazao je nekoliko nabranih haljina u kombinaciji šifona i tila. Boje su uglavnom bazične: crna, siva, i boja pudera, s tek ponekim zagasito crvenim komadom u izvedbi od baršuna.

Što se aseosara tiče, modnim svijetom kruži trač kako su urednici doslovce zabranili svojim stilistima da koriste Wang cipele iz prošlogodišnje kolekcije jer ih se viđa u svakom editorijalu. Ove godine, ponudio je sexy gležnjače od baršuna u tamno crvenoj i crnoj boji, te "bakandžaste" štikle s iznimno visokom debelom potpeticom. U galeriji pogledajte veći dio kolekcije Alexander Wang Fall/Winter 2010.

 

Objavljeno: 14.02.2010. u 15:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p