SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Calvin Klein S/S 2010.

Prozračno i nježno proljeće Francisca Coste

I dalje vjeran svom minimalizmu, Francisco Costa zamijenio je oštre oblike i tamne boje koje je pokazao u svojoj jesenskoj kolekciji nježnim, organskim oblicima i svijetlim neutralnim tonovima.

Tako je proljetna kolekcija postala više senzualna nego seksi, i više mladenačka od one prijašnje. Reviju je otvorio sa balon haljinom na jedno rame, koja je izgledala kao dio oblaka na nebu. Nježna, prozračna i jednostavno prekrasna. Kad nije eksperimentirao volumenom, Costa je radio zanimljive teksture: igrao se naborima. Umjesto umjetnih i teških neprozirnih tkanina odlučio se za prirodne, nježne i prozračne. U drugom dijelu kolekcije poigrao se nijansama, pa smo imali prilike vidjeti nekoliko nijansiranih komada - crna, smeđa, siva i nježna bež boja. Jedino što je odudaralo od zemljanih tonova bile su zagasita svijetloplava, boja limuna i koralja.


Prve redove Calvin Klein revije ispunile su Thandie Newton, Eva Mendes, Rose Byrne i Jamie Dornan koje su zasigurno pronašle barem jedan prozračan komad Francisca Coste za svoj ormar.

Ana Bacinger

Objavljeno: 18.09.2009. u 20:07

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p