SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Marc Jacobs Fall 2010.

Mlak dojam već viđenih kreacija

Izgleda kako su jučerašnje glasine o sinopsisu Jacobsove revije bile istinite.  Revija je otvorena na način da su Jacobs i predsjednik branda Robert Duffy strgnuli smeđi industrijski papir s čelične konstrukcije i razotkrili svih 56 modela okrenutih prema publici.

Uz zvuke pjesme Over the rainbow show je mogao početi.

Prvi model je izazvao komešanje u prvim redovima, siva vesta koja se veže na leđima, suknja od tvida, sokne , gležnjače od krokodilske kože, bile su dobra naznaka da nam ustvari slijedi retrospektivna revija. Jacobs je posegnuo u svoju 2 desetljeća dugu karijeru te uzeo ponešto iz svake ere s tek neznatnim izmjenama a u vidu načina kopčanja i poigravanja proporcijama. Nježne boje tek ponekad isprekidane s esencijalnom crnom i dizajnerima ove sezone omiljenom sivom, protezale su se kroz slojevite kardigane obogaćene krznom, suknje od tvida A kroja, plastificirane balonere, odijela s trorednim kopčanjem, duge suknje od lamea, te nekoliko pletenih haljina s prizvukom 70-ih godina.

Iako je većina nazočnih bila pomalo zbunjena viđenim, Jacobs se nije dao smesti te je nakon revije izjavio:„Osvježavajuće je vidjeti nešto što se ustvari ne trudi biti novo. Smatram da je u današnje vrijeme previše potrebe za novim stvarima".

Što se manekenki tiče, na reviji doista nije bilo supermodela, tek nekoliko struki poznatih lica koja su sudjelovala na Marc by Marc Jacobs reviji, dok su sve ostale djevojke nepoznate javnosti. Iako je Style.Com obznanio kako je ova kolekcija očiti dokaz kako u ovo tehnološko vrijeme "emocija prodaje kolekciju", mi nismo impresionirani viđenim, jer referiranje na vlastiti rad i "deja vu" efekt nisu iste stvari.

U galeriji pogledajte jedan dio kolekcije Marc Jacobs Fall 2010.

A.P.Objavljeno: 16.02.2010. u 15:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p