SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Marc Jacobs S/S 2010.

Magija, dramatičnost i romantika

Marc Jacobs je umoran od stila koji nosi većina mladih djevojaka.

„Sve su u crnom i nose zakovice, a u tome do izražaja ne dolazi njihova osobnost!", izjavio je dizajner nakon svoje revije na New York Fashion Weeku. „Ako je prošla sezona bila mračni put u osamdesete, ova je inspirirana kazalištem, baletom i operom."

Jacobsova zimska kolekcija svima je ostala u sjećanju, nekima u dobrom, a nekima u lošem. Totalno inspirirana osamdesetima, puna jarkih boja i šljokica, Marca je potaknula da krenu u nešto drugačijem smjeru. Proljeće će biti puno smirenije, nježnije ako gledamo boje i oblike jedne od najiščekivanijih revija u New Yorku. Pomalo magični, a zasigurno sofisticirani i romantični komadi savršeno su se uklopili sa stilingom manekenki - blijeda lica na kojima su bile istaknute oči i mala usta neodoljivo su vukla na gejše i eru Shakespeara.  

Haljinice ukrašene volanima, vojnički kaputi, dugačke suknje, grudnjaci na majicama, prozračne hlače, kostimići... Jedan veliki opus jednostavnih komada stiliziran je dramatično u pravom Jacobs stilu. Novitet je svakako drapiranje koje Marc Jacobs inače ne radi, no ovog puta je odlučio ovu tehniku iskoristiti za romantične satenske haljine koje su veliko osvježenje kolekcije. Od cijele kolekcije svima će u sjećanju ostati volani različitih veličina i oblika, koji su kolekciji dali 3D efekt i stvorili onaj "vau" efekt koji Jacobs uvijek postigne.

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 16.09.2009. u 03:21

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p