SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Proenza Schouler S/S 2010.

Razigrano, svježe i izuzetno cool!

"Htjeli smo nešto mladenačko, nešto što će izgledati svježe, pa smo se okrenuli surfanju i skejterima, aktivnostima uz koje smo odrasli." poručio je Lazaro Hernandez nakon revije.

Hernandez i njegov partner, Jack McCollough, dvojac Proenza Schoulder branda, u svojoj resort kolekciji već su imali elemente batik tehnike i inspiracije surfanjem i ronjenjem, pa su nastavili u tom tonu. Nova kolekcija za proljeće/ljeto 2010. izuzetno je mladenačka i vesela, najprije su se poigrali izgledom klasične muške košulje i iz nje napravili tunike i otkačene kratke haljinice. Sportsko, nonšalantno i chic, najbolje su riječi kojima možemo opisati prvi dio kolekcije.  

A što se tiče komada koji su rađeni batik tehnikom? Oni su sve samo ne hippy. Romantične, razigrane i vesele mini haljinice. Za večernji dio kolekcije naglasak je također stavljen na mini. Silueta je kratka, a par koktel haljina ima zgodna rješenja za gornji dio - košarice grudnjaka ukrašene sićušnim volančićima.

Posljednjih nekoliko sezona dečki iz Proenza Schoudera trudili su se malo previše ostaviti dojam odraslih i ozbiljnih dizajnera, no kolekcijom za proljeće/ljeto 2010. pokazali su kako u njima još uvijek postoji mladenački duh koji je novu kolekciju učinio izuzetno veselom i razigranom.

Ana Bacinger

Objavljeno: 18.09.2009. u 18:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p