SVJETSKA MODA

NY FASHION WEEK: Rodarte Fall 2010.

Mexico u srcu New Yorka

Nakon pomalo agresivnijeg modnog pristupa u posljednjih nekoliko sezona, dvojac Rodarte se okrenuo ka romantizmu, i to romantizmu s etničkim prizvukom. Za jesensku kolekciju sestre dizajnerice, poželjele su istražiti svoje meksičke korijene te su prije same revije krenule na dugu kreativnu vožnju od Texasa do Mexica posebno se inspirirajući Ciudad Juarezom (granični grad poznat po nasilju i narko kartelima).

Uz bijele voštane svijeće i prigušenu atmosferu na pistu je stupio prvi model odjeven u zanimljivu bež majicu protkanu vertikalnim trakama, kombiniranu s preklopnom suknjom nalik na modificiranu ručno rađenu deku i čipkane tajice. Cijeli outfit su zaokružile cipele trenutno najpoznatijeg dizajnera Nicholasa Kirkwoda, koji je za ovu kolekciju načinio malo remek djelo - potpeticu nalik na topljeni vosak.

Pistom su se potom smjenivale drapirane patchwork haljine izrađene od kukičanog cvjetnog uzorka, vintage čipke i prerađenog baršuna. Jači etnički prizvuk odavale su tipične veste tankog tkanja poput paučine, te kukičane tunike s dugim resama.

Reviju je zatvorio niz bijelih haljina/vjenčanica koje su zahvaljujući gotovo posmrtnom make up-u na djevojkama i svijetlu svijeća, izgledale kao da su pistom šetali duhovi preminulih mladenki.

Iako su prikazale jednu za njih neočekivanu kolekciju, Rodarte od nas ima same pohvale za hrabro istupanje iz već dosadnih recesijsko-minimalističkih okvira, kojima ja NY Fashion Week vičan. Viđene kreacije možda neće postići komercijalni uspjeh kao proteklih sezona, ali imamo osjećaj kako im ovaj put prilikom stvaranja, apsolutna isplativost i nije bila na prvom mjestu.

U galeriji pogledajte dio kolekcije: Rodarte Jesen 2010.

A.P.

 

Objavljeno: 17.02.2010. u 09:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p