SVJETSKA MODA

Obline su se vratile na naslovnicu Harper's Bazaara

Salma Hayek dala intervju za britansko izdanje popularnog časopisa

Iako je prošli mjesec navršila 46. godinu svog života, lice i tijelo Salme Hayek to nikada ne bi odali. Prekrasna meksička glumica tajnu svog mladolikog izgleda otkrila je u najnovijem broju Harper's Bazaara, magazina za koji je snimila naslovnicu i popratni editorijal.


U iskrenom intervjuu, Salma je progovorila o izazovima koje joj nosi hollywoodska karijera: "U Hollywoodu je najgore biti žena, i to preko 40 godina. Povrh svega, imam naglasak, disleksična sam, niska i bucmasta. Ali evo me ovdje i čini se da sam najsretnija žena na svijetu jer još uvijek radim."


Glumačka 'veteranka', koja je slavu stekla još 1995. godine, posljednje je zaigrala u filmu "Divljaci" uz bok mladoj Blake Lively te je također otkrila što misli o industriji opsjednutoj mršavosti i dijetama: "Na granici sam debljine jer volim hranu i vino. To možda nije najbolje za modu, ali je dobro za moje raspoloženje. Sretna sam jer jedem, imam 46 godina i nikada neću koristiti botoks. Pitate se zašto? Jer jedem i masno i povrće, sve jedem. Ako vježbate previše i premalo jedete, to uzme danak na koži i izgledate staro. Isto je s ugljikohidratima, usporite metabolizam i izgledate jadno."


Salma, koja je udata za francuskog milijardera i izvršnog direktora modnog konglomerata PPR, Francoisa Henrija Pinaulta, obrecnula se i na stanje u modnoj industriji: "Posljednjih godina moramo se boriti protiv naše genetske prirode, kako bismo izgledali kao mali dječaci i bili društveno prihvaćeni kao lijepi. Nekoć mlade djevojke nisu mogle dočekati da odrastu i poprime ženstvenu figuru, a danas je naš cilj regresija - izgledati  mlađe i poput djeteta."


H.B.
Photo: Harper's Bazaar

Objavljeno: 04.10.2012. u 11:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p