SVJETSKA MODA

Odjeća Audrey Hepburn ide na aukciju

Prodaje se garderoba i osobne stvari američke glumice 

Kako to obično biva s ostavštinama poznatih i slavnih, tako su na red za aukciju stigle i osobne stvari kao i garderoba američke glumice i ikone stila Audrey Hepburn. Na sreću cijele čete obožavatelja, a 24 godine nakon smrti, na dražbi aukcijske kuće Christie's u Londonu krajem će se godine naći odjeća koju je Audrey nosila tijekom života.

Komadi na londonskoj dražbi, koji su nakon smrti glumice ostale u posjedu obitelji Hepburn, procijenjeni su na početne cijene od £100 do £80,000. Među ključnim su se odjevnim predmetima aukcije našli baloner modne kuće Burberry (s procijenjenom vrijednošću £6,000  do 8,000), kolekcija balerinki po kojima je Audrey bila prepoznatljiva kao i plava satenska haljina s potpisom najdražeg glumičinog dizajnera, Huberta de Givenchyja. U prosincu 2006. godine crna je satenska večernja haljina s potpisom istog dizajnera, a koju je kreirao za glumičin lik Holly Golightly, prodana na dražbi kuće Christie's za nevjerojatnih 4 i pol milijuna kuna! 

Na dražbi će se, osim odjeće, prodavati i osobna arhiva fotografija slavne glumice, kao i bilješke koje je Audrey vodila o svojim likovima, a koje je uvijek pisala u bilježnicu prepoznatljivom tirkiznom tintom. Tirkizne bilješke za jedan od njezinih najpopularnijih filmova, Breakfast at Tiffany's, procjenjuje se da će dostići vrijednost od £60,000 do 80,000. Za obitelj slavne glumice ova je londonska aukcija, kažu, prilika da prenesu ostavštinu Audrey Hepburn na buduće generacije obožavatelja te dočaraju fanovima taj očaravajući duh glumice, humanitarke i ikone koja i dalje, 24 godine nakon smrti, ne prestaje oduševljavati.

T.L.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 13.06.2017. u 14:35

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p