SVJETSKA MODA

Odlična Louis Vuitton kolekcija inspirirana Michael Jacksonom

Virgil Abloh predstavio jednu od najboljih kolekcija muškog tjedna mode
Pozivnica na reviju nove kolekcije Louis Vuittona nije ostavila previše mašti, a Virgil Abloh jasno je dao do znanja tko je inspirirao njegovu drugu kolekciju za poznatu modnu kuću. Kultna bijela rukavica s dijamantima legende koja je bila Michael Jackson prvi je motiv koji je započeo modnu priču i Virgilovu viziju jeseni i zime. Nakon što je s prvom kolekcijom dokazao svoj status jednog od najtraženijih modnih dizajnera današnjice, Virgil Abloh uspio je oduševiti s još jednom kolekcijom koja je, usuđujemo se reći, daleko bolja od one prve.

Jučer je Pariz na trenutak zaživio kao njujorški Bronx kojim su odzvanjali zvukovi saksofona, klavira i bas gitare neodoljivo podsjećajući na eru koja je u posljednjih dvije godine postala ključnom inspiracijom kroz široki spektar kreativne industrije, ne samo one modne. No upravo se jedna modna kolekcija istaknula onom o kojoj su svi s oduševljenjem pričali, a Virgil Abloh još jedanput dokazao zašto modna kritika ne prestaje raspravljati o njemu. Dan prije prikazao je novu kolekciju za vlastiti brend OFF-WHITE, potom drugu kolekciju za Louis Vuitton, a ujedno priprema i prvu muzejsku izložbu svojih radova, lansira kolekciju nakita te otvara artisan cvjećarnicu u jednom pariškom hotelu. No ovo zapravo i nije iznenađujuće ako imalo poznajete Virgilovu karijeru kojem je uloga glavnog kreativnog dizajnera za jednu od najprestižnijih modnih kuća u povijesti označila svojevrsni status quo u modnoj zajednici, a kolekcije koje je dosad prikazao, dokazale su kako brojne pohvale što iznova stižu na njegov račun, itekako zaslužene. 


Virgil je za novu kolekciju odabrao jasnu inspiraciju, legendu koja je bila i ostala, Michaela Jackson. No, za razliku od većine dizajnera koji koriste tek nekoliko ključnih stavki koje su prepoznatljive za nečiji stil i život, Abloh je odlučio ispričati priču o životu mladog Afroamerikanca koji je, unatoč svim preprekama, ostavio neizbrisiv trag u svijetu. Njegova odjeća bila je obična, no on ju je uspio učiniti jedinstvenom, a slično bi se moglo reći i za Ablohove kolekcije koje već godinama osvajaju publiku dok šačica modne kritike nikako ne uspijeva razumjeti po čemu je toliko atraktivan. Za razliku od kolekcije dan ranije prikazane za OFF-WHITE kojom je najviše ugodio svojoj millennials publici s referencama na televiziju i nestvaran svijet koji ista prikazuje, kolekcija za LV jedna je od onih koja se po mnogočemu istaknula na ovosezonskom tjednu mode.


Reviju je otvorio zvuk saksofona koji se na mračnim ulicama probio poput svjetla, a prvi modeli koji su izašli unakrsno hodajući ulicom nosili su zoot odijela iz 50-ih godina u hladnim sivim tonovima. Abloh se poigrao sa slojevitim odijevanjem, raznim teksturama te voluminoznim krojevima, a neizostavan LV logo osvanuo je na bomber jaknama, bundama, plisse suknjama i naravno modnim dodacima koji su preoteli pažnju gledatelja. Iz svijetlih tonova do potpuno crnih lookova s tek nekoliko detalja u vibrantnim bojama poput ljubičaste i crvene istaknuli su se kožni baloneri minimalističkog kroja, hoodie jakne i kaputi, a svaki novi izlaz predstavio je još življi look pa je tako nekoliko modela prošetalo u svilenim bluzama i hlačama koji su prepoznatljivi komadi Jacksonovog stila. Od jednobojnih modela, spektar kolekcije proširio se na prepoznatljiv print inspiriran elementima američke kulture te odjevni komadi u zemljanim tonovima, a eklektičnost kolekcije zaokružena je posljednjim modelima odjevenim u total black look s fokusom na svjetleće fluorescentne modne dodatke. Kohezivna kolekcija koja je uspješno ispričala priču ličnosti kojom su mnogi talentirani kreativci godinama inspiriraju, još je jedna u nizu odličnih od strane dizajnera koji iznova dokazuje kako pripada itekako pripada u najprestižniji krug modne industrije. Da njegov uspjeh nije tek rezultat trenutnog hype efekta dokazuju i brojke jer otkad je zasjeo na mjesto kreativnog dizajnera, Louis Vuitton povećao je dobit za čak 13%, a Virgil je dokazao kako muška moda ne mora nužno kaskati za ženskom, dapače, mogla bi joj u skoroj budućnosti konkurirati. 
Foto: PR, Youtube
Objavljeno: 18.01.2019. u 10:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p