SVJETSKA MODA

Održana finalna revija Fashion Scout SEE projekta

Mona i dizajneri iz regije otvorili 41. Fashion Week u Beogradu!
KLISAB
F
inalnom revijom Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase natječaja, na kome se natjecalo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije svečano je otvoren 41. Belgrade Fashion Week.

Nevena Ivanović ispred brenda NEO design je pobjednica natječaja, a kao nagradu dobila je priliku da predstavi svoju kolekciju tijekom London Fashion Weeka u okviru programa ONES TO WATCH na rujanskom izdanju Fashion Scout. Prve večeri Belgrade Fashion Weeka, publika je bila prilici da uživa i u izvanrednoj Mona & Mona Man reviji.

O pobjedniku revije Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase odlučivao je internacionalni žiri - Martin Roberts, osnivač Fashion Scouta, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts.

Nevene Ivanović

Nevena Ivanović

Pored Nevene Ivanović, besplatnim sudjelovanjem na Tjednima mode u regiji nagrađeno je još tri dizajnera. U Beogradu će gostovati Petja Zorec, u Ljubljani brend KLISAB, a dizajnerica Ana Trošić Trajković predstavit će se u Skoplju. Posebne pohvale žirija dobili su Viktor Kaizer, Ana Jelinič i modni dvojac KLISAB koji će svoju debitantsku kolekciju na BIPA FASHION.HR-u predstaviti u četvrtak 30. ožujka.

“Drago nam je bilo što smo se uopće pojavili na takvom natjecanju za dizajnere ovog dijela Europe. Nama je bilo najbitnije i najdraže što smo imali priliku svoj rad pokazati ispred žirija tog ranga te od tih dobiti feedback na svoj rad. Bilo je ujedno lijepo vidjeti i rad kolega iz ove regije te ih sve i upoznati. Bilo nam je lijepo tamo, bez obzira na umor. Organizacijski je bilo odlično, svi su srdačni i jako se trude oko svakog sudionika. Od strane Ljubljana Fashion Weeka dobili smo poziv za sudjelovanje na njihovom tjednu mode u listopadu ove godine. Kako nismo radili ovu kolekciju za sami natječaj, drago nam je da sama po sebi privukla pažnju. Da smo radili isključivo za natječaj, vjerojatno bismo radili nešto drugačije. Tako da smo se predstavili s pročišćenim minimalizmom, nismo inzistirali ni na jakom stylingu. Zbog toga nam je drago da je naša odjeća bila jaka sama po sebi te da je bila prepoznata. Veselimo se Ljubljana Fashion Weeku jer je to odlična prilika da svoj rad predstavio u susjednoj državi“, izjavili su dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iz modnog dvojca KLISAB.

KLISAB

KLISAB

Uspješnom suradnom između Fashion Scout projekta i Belgrade Fashion Weeka, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentiranih dizajnera s našeg područja.

U galeriji pogledajte sudionike Fashion Scout projekta…
Objavljeno: 29.03.2017. u 14:32
Tagovi: KLISAB

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p