SVJETSKA MODA

Odvažna Givenchy kolekcija pod vodstvom novog kreativnog direktora nije ništa manje od očekivanog!

Matthew M. Williams i nova, svježa vizija o kojoj će se pričati!

Prije nekoliko mjeseci Matthew M. Williams, jedan od osnivača brenda 1017 ALYX 9SM, preuzeo je kreativno vodstvo kultne pariške modne kuće Givenchy, stoga nimalo ne čudi da su očekivanja postavljena vrlo visoko. Ipak, dizajner je jučerašnjom digitalnog prezentacijom nove kolekcije Proljeće/ljeto 2021 oduševio baš sve i nagovijestio da Givenchyju predstoji zanimljiva nova dizajnerska era.

Odvažna, sexy i neustrašiva; tim riječima bi se ukratko mogla sažeti i opisati najnovija kolekcija modne kuće Givenchy. Dizajner je svoju prvu kolekciju za ovo kultno ime opisao kao svojevrsnu slagalicu sačinjenu od simbola i znakova koja ipak i dalje fokusira ženu ili muškarca koji ju nosi te ne dopušta gubljenje u dizajnu. Kao jedan od idejnih lajtmotiva cijele kolekcije nameće se vizija individualnosti i autentičnosti koja luksuznu modu postavlja u nešto pristupačniji fokus koji voli osobnost i ostavlja dovoljno velik poligon za preispitivanje vlastitog stila, pomicanje granica, pa tako i vizualizacije nekog ovog modnog identiteta čija ideja počiva daleko od pomane trendova i uniformiranost.

 Jak tailoring, naglašene linije, igra materijala, krojeva i jasna dekonstrukcija daju naslutiti kako je ova kolekcija neki novi početak koji svejedno vuče pokoje 'tradicionalne' Givenchy konopce ta tako vrlo dobro i vješto povezuje dobro poznato ime sa svježim pristupom. Williams je apsolutno oduševio zadiranjem u fetišizam, techno ženom i muškarcem koji ne mare za univerzalnu nosivost već stvaraju onu svoju, unikatnu tako postajući simbolom mode koja služi čovjeku i tijelu. Dinamika same kolekcije nalazi se u teksturalnim elementima, jednostavnim odjevnim predmetima sačinjenim na zanimljivim krojačkim formama i koketiranju s unisex tailoringom koji je istovremeno ženstven i muskularan. Sve to sjajna je modna priča o sinergiji i jednostavnosti koja je sve samo ne jednostavna, ali svojim simbolističkim pristupom nalaže publici, kupcima ili tek promatračima da razviju svoju viziju Givenchy estetike koja je edgy, posebna i beskrajno drugačija.

Cijelu kolekciju potražite ovdje!


Foto: Givenchy
Objavljeno: 05.10.2020. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p