SVJETSKA MODA

Operacija: Spašavanje Milano Fashion Weeka

Prada i Armani krenuli u protunapad

Jesensko izdanje Milano Fashion Weeka ostavilo je organizatore s gorkim okusom u ustima. Moćna urednica američkog Voguea Anna Wintour, unijela je apsolutni kaos u raspored, te su revije umjesto predviđenih tjedan, trajale samo 4 dana.

Ukoliko ne razumijete čemu strka oko mijenjanja rasporeda dvije tri revije pojasnit ćemo: ukoliko Armani i Fendi promijene raspored revija, svi ostali dizajneri moraju prebaciti svoje revije radi preklapanja buyera, medija i sve sile modela, frizera, make up artista i sudionika.

Gužva koja je nastala na proteklom tjednu mode zasmetala je Miucciu Pradu i Giorgia Armanija koji su zajedničkim javnim istupom dali do znanja kako ne pristaju na ništa manje o tjedan dana trajanja programa: „Talijani su sasvim sposobni da nametnu svoj ritam bez straha od vanjskih utjecaja."- izjavio je Armani.

Ne bismo se složili s gore navedenom izjavom jer ukoliko su dozvolili da im Wintour prekroji raspored (unatoč oštrim prosvjedima Talijanske Modne Komore), vanjski utjecaj je itekako prisutan i razoružavajući.

Nadalje, Milanu ne ide u prilog činjenica kako ga modni mediji sustavno etiketiraju kao najgori tjedan mode na svijetu, kojega bi jedino mogla spasiti revija ženske linije Toma Forda. Za to vrijeme Ford marljivo regrutira dizajnere i ne izjašnjava se o mogućem nastupu na bilo kojem tjednu mode.

Objavljeno: 09.04.2010. u 16:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p