SVJETSKA MODA

Oproštajna kolekcija Alexandera Wanga

Balenciaga okreće novu stranicu
Balenciaga 
Nakon tri godine rada unutar modne kuće Balenciaga dizajner Alexander Wang je u petak 02. listopada predstavio svoju posljednju kolekciju. Nova kolekcija je očekivano podigla prašinu, poput same vijest da talentirani Wang odlazi.

Rad na novoj kolekciji dizajner je započeo prije nego je dobio vijest da njegov ugovor s Balenciagom neće biti produžen. Da je kolekcija rađena pod nekim posve drugačijim okolnostima bilo je vidljivo na modnoj pisti.

Wang si je dao oduška i dok neki hvale kolekciju i smatraju je njegovom najboljom do sada, drugi pak komentiraju da mu je to najgora u karijeri. Unatoč oprečnim dojmovima, jedno je sigurno – Wang je predstavio upečatljivu kolekciju u kojoj svatko vidi nešto drugo.
 
Balenciaga
Vodeća boja je prljavo bijela, a naglasak se u ovoj kolekciji stavio na prirodne materijale. Sami dizajner je naglasio kako je u ovom posljednjoj kolekciji odlučio riskirati jer je ona prekretnica ne samo za njega nego i za Balenciagu. Svidjela se nekome ova kolekcija ili ne, činjenica je da Balenciagu čeka teže razdoblje nego Alexandera Wanga.

M.D.
Foto: Balenciaga
Objavljeno: 03.10.2015. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p