SVJETSKA MODA

Ormar u koji bismo voljeli zaviriti

Garderoba legendarne Isabelle Blow dobiva svoju izložbu
Suradnja fondacije Isabelle Blow i fakulteta Central Saint Martins urodila je izložbom 'Isabella Blow: Fashion Galore!', povećenom ovoj britanskoj ikoni stila, koja je svoj život tragično okončala 2007. godine.

Njena nadasve inspirativna garderoba od 20. studenog postat će postavom londonskog kulturnog centra 'Somerset House', gdje će izloženo biti 100 komada iz osobne kolekcije Isabelle Blow.

Daphne Guinness, bogata nasljednica i Isabellina prijateljica, koja je njenu kompletnu garderobu otkupila na aukciji u lipnju 2010. godine, surađuje na ovoj izložbi te je ovom prilikom izjavila: „Izložba njene odjeće je ono što je ona htjela... Kolekcija će biti gorko-slatka."

Vjenčanje Isabelle Blow 1989. godine

Ova nekadašnja modna urednica dugi je niz godina bila muza dizajnera šešira Philipa Treacyja, a također je zaslužna za otkrivanje dizajnera Alexandera McQueena, čiju je kompletnu diplomsku kolekciju otkupila za 5,000 funti.

Izložba će slijedom toga okupiti njene ključne komade s potpisom McQueena i Treacyja, uključujući ukras za glavu koji je Treacy izradio za njeno vjenčanje.


H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 08.05.2013. u 16:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p