SVJETSKA MODA

Otkrijte dizajnera koji stoji iza najpopularnijih šešira sezone!

Jednostavan, ali upečatljiv dizajn!

Premda je moda poznata kao svojevrsna ciklična pojava koja voli reciklirati trendove te istovremeno stvarati neke nove, postoje određeni 'modni postulati' koji baš nikad ne napuštaju police svih istinskih zaljubljenika u modu. Bez obzira na ono što nosite, detalji su ti koji čine razliku te razlučuju stil od trenda, a kao jedan od najboljih primjera koji možemo ponuditi bez imalo razmišljanja je bezvremenski šešir.

Govorimo li o ženskoj modi, šešir je modni dodatak koji je oduvijek simbolizirao eleganciju i profinjenost te pomogao kreiranju outfita kojima je glavna okosnica ženstvenost i gracilnost. Ipak, kako se povijest mijenja, mijenjaju se i prilike u kojima se šešir nosi, pa tako danas ga viđamo u stylish dnevnim izdanjima, kao i u različitim varijantama. Usprkos popularizaciji, šešir je i dalje uspio zadržati svoje esencijalne note, a to je svakako dovoljno dobar razlog da ga apsolutno prigrlimo i ne započinjemo niti jedan outfit bez ovog divnog dodatka.

U moru dizajnera i brendova, poprilično se je teško i zahtjevno izdvojiti te modnoj publici ponuditi nešto novo. Ipak, oni najtalentiraniji uvijek uspiju pronaći svoje mjesto pod modnim nebom, a ukrajinski dizajner šešira Ruslan Baginskiy, osvojio je srca brojnih zvijezda, trendsetterica, ali i modnih znalaca. Baginskiy iza sebe nema tipičan stvaralački put, odnosno nije pohađao niti jednu od prestižnih dizajnerskih škola koja bi mu otvorila vrata modnog svijeta, već se je odlučio za studij geografije. Nakon studija, unatoč pokušaju odlaska u neki sasvim drugi poslovni smjer, ljubav prema šeširima i modi je presudila i Baginskiy je izgradio ime koje se ponajviše vezuje uz popularni baker boy šešir što je pomalo dječački model koji dolazi s karakterističnim šiltom.

Kao što smo spomenuli, Baginskiy nije pohađao niti jednu specijaliziranu školu, već je zanat naučio od lokalnih žena koje su mu pokazale na koji način nastaju šeširi. Naklonost šeširima kod ovog dizajnera rodila se još u najmlađoj dobi kada je gledajući svoju baku i njezine šešire dobio inspiraciju koja ga je potaknula na dizajniranje nečeg bezvremenskog i vječnog.

 Što se tiče baker boy šešira koji je ovog dizajnera proslavio, vjeruje da se ključ uspjeha ovog modela krije u činjenici kako je riječ o onome s više lica, odnosno o šeširu koji može biti elegantan i ženstven, ali i jednostavan, trendi i basic, a upravo ta sinergija ono je što moda voli jer objedinjuje funkcionalnost i estetičnost. Baker boy je model koji je baš uvijek stylish, pristaje različitim prigodama, ali i generacijama, stoga ne čudi što ga viđamo u brojnim varijantama u kojima donosi interesantan, unikatan i autentičan izgled.

Ovaj dizajner nedavno je predstavio i prvu couture kolekciju šešira iza koje stoji puno rada i kreativnog razmišljanja. Naime, svaki šešir iz spomenute kolekcije nosi zasebnu priču, a u izradi su korištene suvremene IT tehnike koje su doprinijele stvaranju posebnog izgleda koji malo koga ostavlja ravnodušnim. Budući da je Ruslan Baginskiy već osvojio brojna poznata lica, nimalo ne sumnjamo da će i vas, a dobra vijest je što šešire ovog posebnog dizajnera možete nabaviti online i već za nekoliko dana uživati u outfitima koji neće razočarati..

Objavljeno: 07.01.2020. u 14:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p