SVJETSKA MODA

Otkriveni su svi detalji dress code-a za nadolazeću Met Galu!

Kako će izgledati kreacije koje slave stvaralaštvo Karla Lagerfelda?

Bez sumnje, Met Gala je najglamurozniji i najvažniji događaj u svjetskom modnom kalendaru. Zaljubljenici u modu i umjetnost ne propuštaju niti jedan detalj ovog događaja, a sve zvijezde se nadaju da će dobiti pozivnicu za ovu jedinstvenu i ekskluzivnu manifestaciju. Od prije je već poznato da je ovogodišnja tema inspirirana jednim jedinim Karlom Lagerfeldom, a sad je Vogue objavio što očekuje od uzvanika na prestižnom crvenom tepihu!

Neki ga smatraju kontroverznim, neki genijem, no Karl Lagerfeld je dizajner koji je neosporivo zadužio i ostavio trag u modnoj industriji. Svoj dizajnerski potpis ostavio je u mnogim velikim modnim kućama, kao što su Chanel, Fendi, Balmain, Patou, Chloé i naravno njegov osobni brend. Bogati opus od preko 60 godina stvaralaštva, ostavlja mnogo prostora za inspiraciju i interpretaciju uzvanicima. U svibnju ove godine, točnije 1. svibnja imat ćemo prilike vidjeti na koji način će to učiniti gosti Met Gale. Pretpostavljamo da ćemo vidjeti mnogo osobnih referenci, jer je dizajner njegovao odnose i bio blizak s mnogim poznatim ličnostima. Također, objavljeno je da će uloge domaćina imati Michael Coel, Penélope Cruz, Roger Federer i Dua Lipa.

Iako je tema poznata već neko vrijeme, Vogue je jučer objavio smjernice na koji način najbolje odati hommage slavnom dizajneru. Prva opcija su arhivski komadi nekog od brendova s kojima je Lagerfeld radio, stoga očekujemo barem jednu romantičnu Chloé kreaciju ove godine. Druga i najočitija tema koja najbolje opisuje ovog dizajnera su moderni look-ovi Chanela ili Fendija. Fendi je brend u kojem je Karl Lagerfeld ostao do smrti, dok je njegova uloga u Chanelu nezamjenjiva, mnogi ga smatraju zaslužnim za oživljavanje brenda. Naravno, na crvenom tepihu očekuju se i pokušaji interpretacije Karlovog autentičnog izgleda koji nosio gotovo kao uniformu. U ovom slučaju postoji opasnost o karikatura i doslovnog kopiranja izgleda, za koje se nadamo da ih nećemo vidjeti.

Uz svečanost Met Gale, The Costume Institute organizira izložbu koja će sažeti rad Karla Lagerfelda kroz 150 pomno izabranih kreacija. Izložba pod nazivom A Line of Beauty u Muzeju umjetnosti Metropolitan zadržat će se od 5. svibnja do 16. Srpnja 2023. godine.

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.01.2023. u 11:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p