SVJETSKA MODA

Ovako izgleda sofisticirana žena!

CELINE JZ 2011./2012.

Phoebe Philo vjerojatno je najcitiranija žena modne industrije - od H&M-a do Zare i ostatka ekipe koja proizvodi pristupačnu odjeću, svi ju kopiraju ne bi li svojim kupcima ponudili ono najzanimljivije iz ponude. Otkako se na nagovor Anne Wintour primila kormila navodno posrnulog Celine-a kojeg je dotad vodila naša Ivana Omazić, nije prestala oduševljavati egzekucijom minimalističke ideje koja nikada nije izgledala toliko bogato i raskošno.

Minimalna ideja na maksimalan način - misao je vodilja jedne dizajnerice koja uporno osvaja novu publiku premda je cijena njenih kreacija odavno probila sve cjenovne plafone koje je mogla probiti - Celine je danas pojam krajnjem luksuza za kupce istančanog ukusa koji kupuju komade odjeće koje će u budućnosti predati svojoj unučadi. Celine svakako vrijedi svake uložene kune te funkcionira bez obzira na svjetske trendove - dašak sedamdesetih se osjeti, premda vrlo suptilno tako da ne možemo govoriti o doslovnoj inspiraciji godinama koje su ove sezone na pisti prilično prostituirane.

Odlični kaputi, koji su ponovno okosnice kolekcije, osvajaju na prvi pogled, kako bojom, tako i materijalom te ostavljaju dojam istinskog umjetničkog djela. Još jedna kolekcija koja će se kopirati unedogled.

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 07.03.2011. u 15:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p