SVJETSKA MODA

Paco Rabanne i Balmain oduševili kolekcijama na pariškom Tjednu mode!

Zanimljive modne priče koje nisu razočarale!

Nakon što su nas Saint Laurent i Dior različitim, ali sjajnim kolekcijama apsolutno osvojili, sada je fokus na modnim imenima Paco Rabanne i Balmain. Prikazane kolekcije dizajnom malo odmiču od ready-to-wear koncepta te zadiru u nešto kompliciranije konstrukcije forme, no to ne znači da se ne mogu pronaći i nosivi komadi s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom!

Paco Rabanne

Paco Rabanne bio je revolucionarni dizajner koji je u modi ostavio velik trag, njegova vizija bila je drugačija, ali s jasnim ženstvenim potpisom koji je odražavao spoj estetike nespojivog. Pomalo buntovnički duh bio je protkan u svakoj kolekciji, a ona recentna pod palicom kreativne direktorice Julien Dossena, divan je hommage nedavno preminulom dizajneru. Cijela kolekcija vratila nas je u sam kod brenda, pa smo tako mogli vidjeti zanimljivu igru različitim materijalima, istraživanje s detaljima i dinamičnim dizajnerskim rješenjima.

Viđeni odjevni predmeti koketiraju s nosivim i manje nosivim komadima, odnosno modelima koji jače iskazuju avangardniji smjer. Paleta boja je različita, od zemljanih pa sve do upečatljivijih odabira, a dizajnerica je koketirala i s metalnim elementima koji su kolekciju učinili odvažnom. Isto tako, umjetno krzno dominiralo je kolekcijom te naglasilo glamur i raskoš brenda, a poseban trenutak cijele revije bilo je posljednjih pet haljina koje su zapravo originalan Paco Rabanne dizajn. Bio je to zbilja poseban moment koji je pokazao koliko je Rabanne bio ispred svog vremena, razumio modni jezik i ostao vječna inspiracija.

Balmain

Olivier Rousteing pokazao je poprilično moćnu kolekciju koja naglasak stavlja na klasiku s pomakom, odvažne rezove i detalje koji dominiraju. Kolekcija je bila predstavljena u intimnoj atmosferi, a dizajner je s tim želio postići što prisniji pristup s publikom i odjevne predmete prikazati na način suptilnog dominiranja. Sama kolekcija donijela nam je monogramske lookove, ženstvene detalje u vodu točkica, mašni i sl.,a fokus je bio i na upečatljivom nakitu. Što se tiče materijala, lateks, koža u kombinaciji s teksturiranim formatima, sjajno su se uklopili u ideju cijele kolekcije te Balmain ženu postavili u kontekst elegancije koja je pomiješana s hrabrim i odvažnim odabirima!

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 02.03.2023. u 14:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p