SVJETSKA MODA

Paris Fashion Week: Balmain Fall 2010.

Deja Vu u brokatu

 

Dok je proljetna kolekcija pokazala sav glamur military stila te smo mogli izdvojiti velik broj nosivih komada, jesenska vizija Decarnin/Alt je sve samo ne odmjerena.

Izgleda kako je Balmain službeno objavio rat dominaciji minimalizma na svjetskim modnim pistama. Viđeno se najbolje može opisati kao kohezija dekadencije iz razdoblja Luja XIV i Prince-ovih glam pop kostima. Temeljni materijali kolekcije su brokat od kojega su izrađeni kaputi, hlače i sakoi, te lame koji dominira u "haljinaškom" dijelu kolekcije.

 

Ovaj raskoš jedne od najskupljih modnih kuća (jeans jakna košta oko 4000 eura) će biti teško za kopirati (kao što je to bio slučaj sa prijašnjim kolekcijama). Pogađate, nemogućnost kopiranja leži u skupim materijalima koji će se teško reproducirati od strane high street kuća a da ne izgledaju kao jeftina kopija Balmaina.

Kod Decarnina nema ništa suptilno sve je tako reć na pladnju, otvori na haljinama su u visini kuka, haljine su nevjerojatno uske, duljina je mikro mini, agresivni seksipil pršti na sve strane. Također kolekcija će kao i obično biti nedostupna svima koji nose veći konfekcijski brojod 36 jer Decarnin ne kreira za obline -iako nam se na prvi pogled može učiniti da večernje haljine od lamea mogu pristajati i nekome tko ima grudi.

Sve u svemu nismo vidjeli ništa novo, izvrsno skrojene hlače, kaputi u maniri 70-ih godina, večernje haljine od lamea u izvedbi kratko sprijeda - duljina straga te sakoi naglašenih ramena.

Ukoliko Decarnin ne smisli neku novu "caku" do sljedeće sezone, više nećemo imati što napisati o kolekciji osim postaviti fotografije i vidjeti kako to sve izgleda u nekom trećem materijalu.

A.P.

 

Objavljeno: 05.03.2010. u 10:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p