SVJETSKA MODA

PARIS FASHION WEEK: CHANEL S/S 2010.

Lily Allen oduševila publiku svojim nastupom!

Velika štala našla se u središtu Grand Palaisa jer je tako želio legendarni Karl Lagerfeld i Lily Allen počastila je  publiku svojim nastupom - opet jer je tako želio Karl Lagerfeld.

Luksuz, elegancija i prepoznatljivi elementi Karla Lagerfelda prožimaju se i ovom Chanelovom kolekcijom. Lagerfeld iz sezone u sezonu veliku važnost polaže na predstavljanje kolekcije, razmišlja o sceni, a sama odjeća koju radi je bezvremenska i naprosto divna. Opsežna kolekcija u kojoj smo imali prilike vidjeti sve - elegantne Coco Chanel kostimiće, dnevne komade u kojima su prošetali Freja Beha Erichsen i Baptiste Giabiconi, bogate koktel haljinice s elementima haute couture-a, i dio koji je moramo priznati malo zbunio - bijeli komadi sa našivenim cvjetnim aplikacijama crveno plave boje.

Tu se Lagerfeld malo opustio i pokušao unijeti nešto novo u prepoznatljiv Chanel, ali taj dio kolekcije se nikako nije uklopio u cijeli koncept. Njegov rezime za sezonu proljeće/ljeto 2010. su bež, boja bjelokosti, crna, grube teksture, transparentnost i čipka. Majstorska uravnoteženost između klasicizma i otkačenosti osjećala se cijelom kolekcijom.

Prince i Rihanna sjedili su u prvom redu i uživali u novoj Lagerfeldovoj kolekciji i nastupu Lily Allen.

Ana Bacinger

Objavljeno: 08.10.2009. u 14:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p