SVJETSKA MODA

PARIS FASHION WEEK: Dries Van Noten Fall 2010.

Sofisticiranost i bezvremenska elegancija

Freudeovo nikad odgovoreno pitanje "Što žena želi?" kao da visi iznad glava modnih dizajnera ove sezone.

I Dries Van Noten je u prvi plan stavio vječnu eleganciju i sofisticiranost, poigrao se klasičnim i bezvremenskim komadima poput balonera, kaputića i suknji i svojim ih idejama predstavio u novom obliku. Činjenica je da većina žena želi casual izgled koji u sebi sadrži dozu elegancije i sofisticiranosti, a Dries Van Notenu to je u kolekciji za jesen 2010. pošlo za rukom.


Kolekcija je spoj klasičnih muških krojeva - koji se najbolje vide kod blazera i hlača, ispranih military tkanina, ženstvenih formi iz pedesetih i šezdesetih godina i modernih T-Shirtica. Zvuči kao jedan veliki kupus, no u ovom slučaju nije. Odlično kombinirani komadi, savršeno nadopunjuju jedan drugog i navode vas da će iduće sezone sve biti u kombiniranju naizgled nespojivog. Tople boje, šareni printevi, zemljane nijanse i sjajni materijali u srebrnoj i zlatnoj nijansi dominiraju kolekcijom.
Dries nije samo predstavio novu kolekciju koju bi svaka elegantna žena željela imati, on je demonstrirao kako običan baloner savršeno funkcionira sa krokodilskim uzorkom, retro haljina sa doktorskom torbom, a casual jaknica sa hlačama muškog kroja.

Ana Bacinger

Objavljeno: 04.03.2010. u 22:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p