SVJETSKA MODA

Paris Fashion Week: Haider Ackermann Fall 2010

Snaga mračne zavodljivosti

Ako ga je kolekcija za jesen/zimu 2009 učinila popularnim među modnim obožavateljima, onda ga je ova posljednja, za jesen 2010, učinila pravom zvijezdom pariške modne scene!

Rođeni Kolumbijac, posvojen od francuske obitelji, završio je svoje školovanje u Belgiji, u prestižnoj školi  Antwerp Fashion Academy of Fine Arts, što se jasno vidi kroz njegovo stvaranje. Uz bok Notenu i Demeulemeester, pokazao je kako se radi odlična kolekcija, servirajući nam nadahnute komade odjeće koje ćemo još dugo pamtiti.

Iskorištavanje Tilde Swinton, koja je poslužila kao dobra odskočna daska njegove karijere, je gotovo. Androgene vizije duboko su zaključane u ormaru, dok su moderne zavodnice krenule u ofenzivu na svjetsku modnu scenu. Svježina koju ovaj gospodin posjeduje skoro je nevjerojatna.

Igrajući se raznim skulpturalnim motivima, stvorio je kompleksnu igru materijalom, oblikom i formom. Povećavajući ženski ovratnik i „tjerajući" ga do struka naglasio je vitku siluetu te stvorio potrebnu dinamiku ne bi li se izbjegla dosada koju često viđamo kada netko želi biti pretenciozno kreativan.

Kada bi vas netko pitao što vam se to točno sviđa kod Ackermanna, morali biste duboko razmisliti.

Naime, on nije jedan od onih „lakih" meta koje etiketirate kao dosadan, taman ili veseo. On je mnogo više. Njegova kompleksnost, način na koji stvara formu i oblik- vrlo zanimljivo, a opet se čini tako jednostavno i estetski.

Laserski odrezani komadi materijala, veliki ogrtači koji će zasigurno naći mjesta u mnogim modnim pričama te kontrast ravnih ploha i drapiranja - sve je to dio jedne velike modne priče koju ćemo s nestrpljenjem pratiti.

Odlično krojena ženska odijela, upotpunjena metalnim sjajem(trend jeseni 2010) zasigurno ćemo viđati na mnogim ženama svjetskih metropola. Još jedna odlična kolekcija pariškog tjedna mode koja ozbiljno konkurira za sam vrh.

 

Marko Banjavčić

Objavljeno: 07.03.2010. u 17:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p