SVJETSKA MODA

PARIS FASHION WEEK: JEAN PAUL GAULTIER FALL 2010.

Globalni miks

Pozivnica je dala naslutiti da će revija Jean Paul Gaultiera biti spoj svega i svačega, poput globalnog okupljanja svih nacija i kultura.

Na spomenutom komadu kartona ocrtana je karta svijeta,s granicama kako ih Gaultier vidi u svojim modnim vizijama - Rusija i Grčka jednu uz drugu...

Lijepa Coco Rocha nosila je veliki afrički turban, kabanicu sa kineskim prepoznatljivim elementima, neonske zelene tajice i crvene kaubojske čizme. Možemo samo reći da je Coco dobro prošla, jer je već druga manekenka ponijela Masai ogrlicu, harem hlače, žute grijače, crvene sportske čarape i zelene platforme. Poanta je jasna: modna globalizacija, prikaz bratstva i jedinstav kroz miješanje svih kultura i njima prepoznatljivih motiva - naravno s dozom Gaultieru karakterističnog pretjerivanja. 

Kada se kreacije liše pretjeranog stylinga ostaju nam izvrsni komadi, popout odlično krojenog balonera koji je prikazan u više navrata i više izvedbi- minimalistički i kratak, dugačak sa plaštem, ili crni sa svilenom podstavom.

Koloristična kolekcija u sebi je sadržavala i komade luksuznog krzna, kožne jakne i hlače ukrašene zakovicama, odlične kombinezone... Svi kaputi karakteristični su po naglašenim ramenima i kragnama.

 

Zaključak je jednostavan: Šaroliki mix kulturnih utjecaja koji je dokaz da različiti stilovi doista mogu funkcionirati kao cjelina ali samo ukoliko iza dizajna stoji Jean Paul Gaultier.

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 07.03.2010. u 19:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p