SVJETSKA MODA

PARIS FASHION WEEK: NINA RICCI FALL 2010.

Može li Peter Copping parirati Olivieru Theyskensu?

Peter Copping je debitirao kao samostalan dizajner, nakon što je proveo desetljeće kao desna ruka Marca Jacobsa u Louis Vuittonu.

Iako je u kući Nine Ricci od prošlog proljeća, ova revija bila je prva na kojoj je radio samostalno, nakon što je Olivier Theyskens napustio kuću. Ono što je Copping pokazao, vidljivo pokazuje da se on i Theyskens razlikuju, nema više dramatičnih tamnih inspiracija iz belgijskog romantizma karakterističnih za Oliviera.

Coppinove kreacije za modnu kuću Nina Ricci su puno ženstvenije, lepršave, pune lijepih detalja, nekako romantičnije od onih Oliviera Theyskensa. Pristup je svakako drugačiji, no modna kuća ostaje prepoznatljiva po svojim karakterističnim osobinama - romantično, ženstveno, nosivo te prije svega elegantno.

Kolekcija definitivno teži komercijali, a Copping mora poraditi na sebi kao samostalnom dizajneru. Neki komadi su neodoljivo podsjećali, ili čak bili inspirirani kreacijama Marca Jacobsa za Louis Vuitton, posebno cruise i pre-fall kolekcijama. Peter Copping je pokazao da zna raditi samostalno, no još ima puno posla da pokaže da umije ono što i njegov prethodnik.

Ana Bacinger

Objavljeno: 05.03.2010. u 14:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p