SVJETSKA MODA

Paris Fashion Week: Roland Mouret fall 2010.

Jednostavnost koja zavodi

Za dizajnera koji je napravio buku svojim haljinama, koje su bile nevjerojatno konstruirane i savršeno su pratile liniju ženskog tijela, sezona jesen/zima 2010. je nešto opuštenija i više casual. Roland Mouret počeo je raditi na dnevnim kombinacijama, dodaje kapute i pletivo u svoje kolekcije. Ovog puta, drapiranje i stvaranje novih oblika pretočio je u dnevne jakne zagasitih sivih nijansi, izrađene od tvida.

Poigrao se multifunkcionalnošću - njegove tunike/haljine mogu se nositi kao suknje ili majice, a većina komada koje je prikazao nevjerojatno je lako kombinirana. Mouret zna da žene luduju za neutralnim, zagasitim i pastelnim bojama, kao i jednostavnim krojevima sa povremenim neobičnim detaljem pa im je upravo to i predstavio u novoj kolekciji.

No činjenica je da su večernje kreacije Rolanda Moureta ipak ono što žene najviše vole. Sjetite se samo da se prije par dana Carla Bruni-Sarkozy na večeri u Elysée Palace pojavila u njegovoj zelenoj kreaciji. Nije da mu casual dio kolekcije nije dobar, dapače jednostavan je i zanimljiv, no kad napravi kolekciju punu prepoznatljivih večernjih haljina, opet će biti na tronu prvenstveno zbog poznatih fashionistica koje su postale ovisne o njegovim dugim večernjim haljinama!

Ana Bacinger

Objavljeno: 06.03.2010. u 16:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p