SVJETSKA MODA

PARIS FASHION WEEK: STELLA MCCARTNEY FALL 2010.

Naprosto fenomenalan minimalizam!

Show Stelle McCartney započeo je pomalo neobično - lažnim pozivom Tigera Woodsa koji zove svoju ljubavnicu kako bi joj rekao neka izbriše njegovo ime i broj s telefonske sekretarice jer je njegova žena pronašla njezin broj. A završio je kao i obično, pjesmom Beatlesa - "Mother Nature's Son." Kolekcija za jesen 2010. koju je Stella predstavila u Parizu je ovog puta napravljena, ne za celebsice, već za snažne poslovne žene. Ona je čista, pročišćena i jednostavno chic!
Veliki kaput boje ugljena čiji je jedini detalj minimalistička kragna  otvorio je show, a sljedila je jednostavna tunika. I tako su redom pistom šetali jednostavni i chic, a opet moderni komadi namijenjeni kako dnevnim tako i večernjim kombinacijama. Stella je napravila kolekciju čije bi komade poželjela svaka žena - oni su snažni, a opet nježni, sofisticirani i toliko lako kombinirani da ih naprosto morate imati. Od boja ostaje vjerna svom zagasitom stilu, dominiraju crna, siva, boja pudera, bijela, bež i smećkasta, dok je večernje haljine izradila u narančastoj, roznoj i boji crnog vina. Mlađim trendsetericama sviđat će se prugasti komadi koji će savršeno izgledati na pune grilonke i vrtoglave potpetice, kao i večernje koktel haljinice izrađene od svjetlucavih ljuskica i prekrivene drapiranom prozračnom organzom.

Dnevni komadi Stelline kolekcije zbog svog minimalizma su nevjerojatno chic, dok je kod večernjih haljina pokazala da se zna poigrati detaljima i učiniti ih zanimljivim i upečatljivim.

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 09.03.2010. u 11:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p