SVJETSKA MODA

Paris Fashion Week: Vivienne Westwood fall 2010.

Britanska punk-rock princeza

Možda su nas retro cipelice i suknje neobične dužine do koljena malo zbunili na početku Vivienne Westwood revije, no ova dizajnerica nam svake sezone priredi nešto novo.

Vivienne je kraljica britanske mode, ona je modna ikona sama po sebi, a njezin dizajn je već odavno poznat po otkačenosti i neobičnosti. Osim svojim kreacijama, styling također mora biti neobičan, nekad čak i neprimjeren. Tako su ovog puta manekenke imale brkove i razmazan smokey-eye, a na glavama dječje krune izrađene od papira. Što reći, osim tipično Westwood!

Na prvi pogled imate osjećaj kao da je manekenke samo omotala tkaninama, no kad bolje pogledate primijetite odličnu konstrukciju i detalje koji pokazuju zašto slovi kao jedna od najjačih britanskih dizajnerica. Njezin dizajn je specifičan, nabrijan rock&rollom, punkom i aristokratskim elementima, škotskim uzorcima i neobičnim krojevima.
Ovo je jedna od njezinih jačih kolekcija u posljednje vrijeme, puna odličnih komada koje možete lako kombinirati, kao i fenomenalnih večernjih haljina koje uvijek iznova oduševljavaju.

No, nije sve neobično i ekstravagantno, Vivienne Westwood u kolekciji nudi i klasična odijela, kapute i pripijene koktel haljinice. Od boja, ovo je svakako jedna od živih kolekcija Paris Fashion Weeka, Vivienne koristi tople zemljane nijanse, crvenu, žutu i roznu, karo uzorke, cvjetni print i batik tehniku.Ana Bacinger

Objavljeno: 06.03.2010. u 15:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p