SVJETSKA MODA

PFW: Chanel predstavio još jednu bezvremensku parišku priču

Zatvaranje Tjedna mode u stilu!

Nakon što je Virginie Viard došla na mjesto kreativne direktorice velikog Chanela, nakon sjajne prve kolekcije pred dizajnericu postavljena su sve veća očekivanja. Sačuvati prepoznatljiv dizajnerski kod, ali paralelno postavljati i nove modne temelje nešto je što Viard jako dobro polazi za rukom, pa nimalo ne čudi što je ovogodišnja kolekcija i više nego opravdala sva očekivanja te još jednom dokazala kako se Virginie Viard na ovoj prestižnoj poziciji nalazi potpuno zasluženo. 

Chanel je jedna od onih modnih kuća koja zasluženo uživa status kultnih, izaziva strahopoštovanje i uvijek iznova osvaja bogatom tradicijom i prepoznatljivim dizajnerskim potpisom. Elegancija i profinjenost neki su od glavnih dizajnerskih postulata velikog Chanela, pa nije iznenađenje što se svakom kolekcijom prožima estetika koja savršeno spaja sve ono što Chanelova moderna žena jest. Na koji način zadržati tradicijske vrijednosti, a pritom kreirati nove modne vizije nije nimalo lak zadatak, ali upravo zato on pripadne samo onima koju su dostojni njegova rješavanja. Predstavljanje kolekcija već odavno zahtjeva puno više od samih odjevnih predmeta; scenografija i produkcija pričaju svoju priču koja je usko povezana sa samom kolekcijom, pa je tako ovog puta Chanel rekreirao krovove zgrada aludirajuću na bezvremensku parišku romantičnu gradsku priču.
Već prvi pogled na ovogodišnju kolekciju daje naslutiti kako je Viard inspiraciju potražila u klasici, ali i modernim linijama koje tvore savršenu sinergiju prošlosti i sadašnjosti. Kolekcija objedinjuje tipičan chanelovski izgled koji je vidljiv u prepoznatljivim komadima od tvida, elegantnim kaputima obogaćenim zanimljivim uzorcima, vješto kombiniranim detaljima, ali i vrhunskom izvedbom. Paleta boja zadržala se je na onim zagasitijim nijansama, ali to ne znači da se u kolekciji ne može pronaći i nešto vibrantniji kolorit koji odlično 'razbija' predstavljene lookove. Iako ovog puta fluidnost krojeva nije bila u fokusu, haljine s volanima i zanimljivom konstrukcijom slojeva donijele su romantičarski izgled na ponešto drugačiji način te cjelokupnoj viziji podarile upečatljiviju priču zahvaljujući strateškim odabirom tamnih boja te tako naglasili žensku dominaciju suptilnim i nježnim prizvukom.

S druge strane, kao što smo već spomenuli, bogatstvo uzoraka definitivno se može izdvojili kao lajt motiv cijele kolekcije i savršena platforma za modno poigravanje, ali i stavljanje akcenta na koketiranje različitim formama odijevanja. Viard je ovom kolekcijom pokazala dosljednost Karlu Lagerfeldu, ali i cjelokupnoj kući jer ne odustaje od provjerne formule koja je Chanel izdigla kao dizajnerskog vladara elegantne i profinjene mode koja apsolutno nikada neće postati dosadna ili već viđena, već naprotiv iznova ukazati na ljepotu stilskih igara u kombinaciji s bezvremenskom klasikom.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 01.10.2019. u 12:00
Tagovi: Chanel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p