SVJETSKA MODA

PFW: Maison Margiela, Mugler, Chloé i Isabel Marant predstavili upečatljive modne vizije

Odličan nastavak pariškog Tjedna mode!

Sredina pariškog Tjedna mode donijela je neka od kultnih dizajnerskih imena, a samim time i očekivano fantastične kolekcije. Maison Margiela, Mugler, Chloé i Isabel Marant istaknuli su se potpuno oprečnim kolekcijama kojima je zajednička fantastična modna priča koja zasebno tvori divan spoj mode, umjetnosti i unikatnog dizajnerskog potpisa koji se prožima svakim predstavljenim komadom.

MAISON MARGIELA

John Galliano jedan je od onih dizajnera koji dolaze s toliko jakom vizijom da je gotovo pa nemoguće očekivati kolekciju koja neće oduševiti. Na koji način uklopiti estetiku kuće s vlastitim idejama oduvijek je jedan od najvećih problema svakog dizajnera koji se pronađe na čelu kultnih brendova, no Galliano uvijek iznova savršeno kombinira potpis prošlosti s vlastitim viđenjem mode, a kolekcija koju je predstavio na ovogodišnjem Tjednu itekako potvrđuje njegovu virtuoznost. Inspiracija nove Margieline kolekcije krije se u ratnim zbivanjima, medicinskim sestrama i vojnicima, stoga lajt motiv koji se prožima predstavljenim komadima sinergija je utility estetike s naglašenim elementima ženskog tijela. U kolekciji primjećujemo dominaciju hladnijih tonova upotpunjenih zanimljivim detaljima koji su proizvod vješte igre materijalima pomoću kojih Galliano uniformu pretvara u nosivu odjeću, a komadi koji kroz strogu prizmu kreiraju ženstven izgled, definitivno su jedni od onih koje možemo zamisliti na ženi koja je samouvjerena, zna što hoće i ne boji se to pokazati.


MUGLER

Od kada se je našao na čelu modne kuće Mugler, Casey Cadwallader predstavlja kolekcije inspirirane Muglerovom estetikom 80-ih i 90-ih godina. Modna priča koju smo ovog puta mogli vidjeti savršena je sinergija ženske senzualnost, zanimljive dekonstrukcije materijala, ali i moćnog prizvuka koju malo toga ostavlja nedorečenim. Kao jedna od najupečatljivijih okosnica ove kolekcije definitivno je poigravanje bojama, čistim linijama koje u kombinaciji tvore zanimljiv, pomalo nepravilno geometrijski izgled te u fokus stavljaju ljepotu jednostavnosti. Provokativne kombinacije zapravo su sačinjene od komada koji odišu elegancijom i minimalizmom te odaju ženu koja voli dominirati, ali suptilnim koracima. Predimenzionirani sakoi, naglašena ramena i struk samo su neki od elemenata koji ovu kolekciju odvode u svijet senzualnog tailoringa i koketiranja s bezvremenskom klasikom i ženstvenošću.CHLOE

Natacha Ramsay-LevI predstavila je vrlo ženstvenu kolekciju korištenjem finih materijala, nježnih boja i fluidnih krojeva. S naglaskom na ženstvenost i profinjenost, nailazimo na komade u kojima vidimo modernu poslovnu ženu koja voli modu, ima istančano oko za lijepo te se ne boji izaći iz okvira klasičnog poslovnog izgleda. Kombinacijom nosivih komada s onima koji prožimaju nešto jači dizajnerski potpis dobivena je sjajna estetika priča zbog koje je ova modna kuća zauzela svoje mjesto visoko na ljestvici jednih od najomiljenijih brendova. Paleta korištenih boja objedinjuje klasične nijanse koje savršeno odgovaraju viziji koju ova kuća zagovara, ali i ostavlja dovoljno prostora za modno eksperimentiranje te istraživanje granica vlastitog modnog izričaja. Najnovija Chloé kolekcija stvorena je za chic žene koje njeguju prepoznatljiv pariški izgled, vole jasne i uravnotežene modne priče te romantičan modni fusion u kombinaciji s pomalo poslovnim stilom.


ISABEL MARANT

Zaigranost, korištenje različitih materijala i uzoraka, kao i vječna inspiracija ljetom glavni su postulati predstavljene Isabel Marant kolekcije koja je na ovogodišnjem Tjednu mode donijela prijeko potrebanu veselu i pozitivnu modnu struju. Korištenje elemenata boho stila, opuštenost i vesele boje rezultirale su kolekcijom koja objedinjuje neopterećenost i odijevanje koje zagovara udobnost te casual izgled razbijen vještim kombiniranjem dizajnerskih modnih nota koje pridonose dojmu visoke mode. Ono što smo sigurni je da će ova kolekcija osvojiti sve one koji ne podliježu trendovima, minimalističkoj i pomalo mračnoj estetici, već priliku daju bogatom koloritu, razigranim detaljima i nepogrješivom casual stilu. 

Foto: Getty Images, Instagram, Chloe, Isabel Marant
Objavljeno: 27.09.2019. u 14:49
Tagovi: moda

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p