SVJETSKA MODA

PFW: Valentino još jednom opravdao status modnog vladara

Kolekcija koja oduševljava!

Kraj modnog mjeseca rezerviran je za najiščekivaniji Tjedan mode, onaj s pariškom adresom, a kolekcija koja je jučer ukrala svu pažnju definitivno je ona modne kuće Valentino. Pod kreativnim vodstvom Pierpaola Picciolija imali smo priliku svjedočiti maestralnoj modnoj viziji kojom se prožimaju jednostavnost, upečatljivost i unikatan potpis koji je još jednom pokazao zašto je Valentino jedinstvena i neponovljiva modna priča.

Valentino je modna kuća s bogatom tradicijom i velikim naslijeđem, stoga dizajneri koji zasjednu na čelo jedne takve modne institucije nemaju nimalo lak niti jednostavan zadatak. Zadržati prepoznatljivu estetiku vješto kombiniranu s vlastitim viđenjem mode, ali i zahtjevima vremena u kojem djeluju, nerijetko je zadatak dostojan samo najboljih vizionara koji uspješno 'žongliraju' između prošlosti i sadašnjosti. Nakon odlaska Marie Grazia Chiuri u Dior, na leđa Pierpaolo Picciolija pao je cijeli Valentino, no ovaj dizajner opravdao je sve ono što se je od njega očekivalo. Jučerašnja kolekcija jedna je od onih o kojoj će se govoriti, ona koju će se kopirati i ona koja nije tek samo jedna u nizu modnih proizvoda. Moda je oduvijek imala dvije strane, onu nosivu i onu koja zadire u umjetničke note te služi jedino formi performansa. Na koji način pomiriti spomenute strane oduvijek je bio izazov, ali nova Valentino kolekcija savršena je sinergija sanjive, pomalo bajkovite mode s onom u kojoj možemo zamisliti modernu princezu. Na prvi pogled kolekcijom dominiraju haljine i bijela boja, kombinacija glamura i casual komada razbijenih vibrantnim neonskim nijansama.

Predstavljena kolekcija može se podijeliti u dva dijela, onaj u kojem vidimo romantičnu ženu koja voli eleganciju, visoku modu i profinjene note te onu glamuroznu koja ne bježi od volumena, naglašavanja i izgleda koji malo toga ostavlja nedorečenim. Picciolijev Valentino živi eleganciju, detalje i suptilno prikazane vizure ženskog tijela delikatnom igrom krojeva.

Igra materijalima i teksturama zaslužna je za odlične modele odjeće čiji je naglasak na slojevitosti, odnosno poigravanju dimenzijama. Iako naizgled fluidna lepršava kolekcija, zapravo donosi i vrlo zanimljive uzorke koji su vrlo dobro uklopljeni u dimenziju romantične žene koja zna što želi, ali pokazuje to nježnom suptilnošću. Također, igra dužinom i asimetričnim elementima doprinijela je stvaranju posebnog dizajnerskog potpisa koji izlazi iz okvira dosadnog i već viđenog, pa možemo zaključiti kako je predstavljena kolekcija baš ono što od mode želimo i tražimo, a to je unikatan dizajn s dozom nepogriješive ženstvenosti.

Foto: Valentino
Objavljeno: 30.09.2019. u 16:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p