SVJETSKA MODA

Pierpaolo Piccioli dokazao da može sam!

Nova Valentino kolekcija oduševila na pisti Paris Fashion Weeka
Valentino
V
ijest da Maria Grazia Chiuri odlazi iz talijanske modne kuće Valentino te prelazi u Dior šokirala je modni svijet. S jedne strane postavilo se pitanje kako će Valentino nastaviti jer se činilo da je upravo zajednički spoj Marije i Pierpaola recept za uspjeh. No, kockice su ipak drugačije posložile.

Maria je svoj debi na pisti Diora imala dva dana prije svog nekadašnjeg kolege. To je bila kolekcija koja se nestrpljivo očekivala, no možda upravo zbog velikih očekivanja nova Dior kolekcija nije polučila toliki uspjeh. Zbog toga su sve oči bile uprte u Valentino!

Valentino
Valentino
Valentino
A Pierpaolo je u nedjelju dokazao da zna točni smjer Valentina te da nipošto neće dopustiti da ova poznata kuća s odlaskom njegove dugogodišnje partnerice ode korak unazad. Nikad do sada nismo mogli razaznati tko u Valentino dvojcu radi što i tko je zaslužan za koji dio. Sad nam je posve jasno!

Valentino
Valentino
Valentino
Inspiraciju za novu kolekciju dizajner je našao u radovima poznate britanske dizajnerice Zandre Rhodes koja je žarila i palila tijekom 70-ih i 80-ih godina, a bila je prepoznatljiva po svom ručno izrađenom printu, ali i hippy haljinama koje odišu luksuzom.

Valentino
Valentino
Valentino
S jedne strane smo vidjeli romantične i bajkovite haljine po kojima je Valentino posljednjih godina i poznat. One su možda bile očekivane, no nipošto zbog toga manje lijepe. No, moramo priznati da su ovaj put podjednako oduševile i kreacije za dan – kaputi, jakne i hlače u svakodnevicu unose dozu romantike i prigušenog i elegantnog glamura. Nova kolekcija pokazala je nešto opušteniju siluetu nego što smo navikli u dosadašnjim Valentino radovima. Moramo priznati da nas je oduševila na prvu! Možda će Mariji još trebati vremena dok pronađe svoju Dior estetiku. Za Pierpaola se ne moramo brinuti – on je već zakoračio samouvjereno u svoj Valentino rad!

Valentino
Valentino
Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Getty Images
Objavljeno: 03.10.2016. u 11:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p