SVJETSKA MODA

Plemenski chic Isabel Marant

Francuska dizajnerica prikazala novu kolekciju u Parizu
Još jednom su obožavateljice Isabel Marant zadovoljno ustale sa svojih presonaliziranih mjesta nakon njezine jučerašnje revije u Parizu. Dizajnerica je još prije nekoliko sezona naučila što njezini sljedbenici obožavaju, zapisala recept i odlučila ne odstupati od njega.
 
Kolekcija je tako započela klasičnim 'Marant' modelima poput kratkih haljinica, suknji i jakni stegnutih širokim kožnim remenjem u struku. Zatim su se pojavile i hlače, kožno su remenje zamijenili konopci, a vidjeli smo i nekoliko statement kaputa ukrašenih vunenim resama. Osim toga, Marant je ostala vjerna i svojim bojama; crna, bijela i bež su se protezale cijelom kolekcijom dok su boja vina i plemenski uzorak označili trenutak razbijanja kolorističke monotonije. Dizajnerica se poigrala i teksturama donijevši nam rupičasti pamuk, plisiranu kožu, nabore od muslina, rese od vune, a negdje i rafije. To je ono što ovu kolekciju diže stepenicu iznad onoga što možete pronaći u Zari i H&M – u. Iako su modeli naoko dosadni i viđeni u bezbroj različitih varijanti, uvijek postoji element teksture kod kojeg granice ne postoje, a mogućnosti su bezbrojne.
 
I ove je sezone kraljica opuštenog francuskog chica nahranila oči svojih obožavatelja gladne kvalitetne svakodnevne odjeće, a nema sumnje da će im uskoro isprazniti i novčanike.
 


N.B.
 
photos: Fashionising
Objavljeno: 27.09.2014. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p