SVJETSKA MODA

Ples Italije i Španjolske u novoj D&G kolekciji

Dizajnerski dvojac oduševio na posljednjem danu Milano Fashion Weeka

Prije nego što će modni insideri još jednom spakirati svoje kofere i krenuti prema Parizu, održana je posljednja velika revija Milan Fashion Weeka, to je dakako ona Dolce & Gabbane. Talijanski je dvojac odlučio ostati vjeran sicilijanskoj temi kojom se bave posljednjih nekoliko sezona, ali ovog puta uz dašak Španjolske što se manifestiralo kroz pregršt crvene boje i elemente kostima toreadora.

Kolekcija je započela snažno, u crvenom ambijentu uz tonove pasodoble glazbe. Modeli su izlazili energično na pistu odjeveni u ženstvene haljine, suknje, odijela pa čak i traperice. Paleta boja bila je poprilično 'španjolska' – beskrajno mnogo crvene, zatim crna i bijela uz zlatne i zelenkaste detalje. Čipka, muslin svila, saten i suptilne mreže, transparentni i vrlo ženstveni materijali plesali su pistom i prenosili duh Dolce & Gabbana djevojke koja će se sljedećeg proljeća naći na putu za Španjolsku!

Detalji su bili veličanstveni kao što je to najčešće i slučaj u kolekcijama talijanskog dvojca; haljine su bile ukrašene zlatnim detaljima, kristalima i perlama, s jakni i topova su visile duge i tanke, elegantne resice, ili su im pak rubovi bili ukrašeni vezom inspiriranim onim s toreadorskih uniformi. U nekoliko navrata smo vidjeli i korzete, besprijekorno izrađene, s velikom dozom seksepila prisutnog unatoč njihovoj sputavajućoj funkciji. Na reviji su se pojavile i bogato ukrašene krune, torbice te cipele čije pete sadrže minijaturne kaveze koji podsjećaju na crkvene tabernakule ili svetohraništa i u potpunosti su funkcionalni – mogu se otvoriti i zatvoriti, a unutar njih se nalaze minijaturni kipovi gorućih srca.

Dizajneri su se pozabavili i printom pa smo tako vidjeli prugice, točkice, ruže i print već spomenutih zlatnih gorućih srca. Revija je završila čuvenim Dolce & Gabbana defileom koji je predvodila Kendall Jenner, a predivno je iznenađenje na pisti bilo i lice naše Ane Buljević čija se karijera vrtoglavo penje prema samom vrhu. 


N.B.
 
photos: Dolce&Gabbana Facebook
Objavljeno: 22.09.2014. u 10:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p